Fietsen in Flevoland

Fietsen IJsselmeerdijk

Fietsen IJsselmeerdijk

© Visit Flevoland

Veelzijdig Flevoland

Bij fietsen in Flevoland denk je misschien aan dijken, polders en windmolens. Maar de jongste provincie van Nederland heeft veel meer te bieden, zo blijkt uit de route 'Met Grote Trappen door de Oostvaardersplassen' die een redacteur van het magazine Fietssport onlangs fietste en hier een prachtig artikel over schreef. De route is 95 km lang, een prima afstand voor in de winter. Al is deze het mooist in het voorjaar en de zomer. Bijzonder aan het profiel: het grootste deel ligt op vier tot zes meter onder zeeniveau.

Lees hier het hele artikel

Flevoland ontdekken met de fiets. Deze man-made provincie is ideaal voor fanatieke fietsers. Het vlakke landschap afwisselend met natuurgebieden vol bossen, biedt talloze bijzondere fietsroutes die je bezoek aan Flevoland af maakt. Fiets op een mountainbike midden door de bossen of voel de frisse wind in je rug op een van de dijken.  

Eindeloos genieten

Fietsen in Flevoland

Fietsen in Flevoland

© Visit Flevoland

Door ongerepte natuur & langs weidse wateren

Durf jij het aan? Voeten op de pedalen en eindeloos fietsen. Wil je Flevoland ontdekken op een écht Nederlandse manier, dan is fietsen iets wat niet vergeten kan worden! Ervaar de ruimte van Flevoland terwijl je door Flevolandse natuurschoon fietst.

Op je mountainbike

Prachtige routes

Flevoland heeft te gekke MTB routes in de verschillende gemeentes. Ze varieren van makkelijk tot pittig. Wat ze gemeen hebben, is de prachtige natuur van Flevoland waar ze doorheen lopen. Ga voor een echte uitdaging of een ontspannen ritje op de mountainbike. Wat dacht je van een technisch spannende route of eentje die je leidt door verschillende bossen? Voor echte liefhebbers en beginners is er genoeg te beleven.

Zuiderzeeroute

© Marina van Dijk

Ontdek de historie rond het IJsselmeer

Er is nog meer! De Zuiderzeeroute is een fietstocht rondom de voormalige Zuiderzee. De route is ingedeeld in verschillende delen, waarvan 3 delen deels door Flevoland komen. Logisch, want Flevoland is onderdeel van de historie rondom het IJsselmeer. Je gaat van Lemmer naar Kraggenburg, van Kraggenburg naar Elburg en van Elburg naar Spakenburg. 

Ontdek de Zuiderzeeroute

Door de Tulpenvelden

Fietsen tussen de tulpenvelden

Fietsen tussen de tulpenvelden

© Visit Flevoland

Flevoland geeft je leven kleur

In het voorjaar is een fietstocht langs de bloembollenvelden een waar spektakel. De bloemen staan dan vol in bloei en geven Flevoland één en al kleur. Nét alsof je in De Keukenhof bent, maar dan met rust en ruimte om je heen. Of ontdek West-Europa’s grootste aaneengesloten loofbos Horsterwold te fiets. Geniet van weidse uitzichten terwijl je de geschiedenis van Flevoland ontdekt. Flevoland is ruimte, ruimte om te fietsen!

Fietsknooppunten en toeristische overstappunten

Fietsen

Fietsen

© Visit Flevoland

Bepaal je eigen route

Ontdek alle fietsknooppunten van Flevoland en baan jezelf een weg door de prachtige natuur en de polders van Flevoland. Stippel je eigen route uit. Daarnaast beschikt Flevoland over verschillen TOP’s. Met een toeristisch overstappunten kun je gemakkelijk de auto achterlaten en verder gaan op de fiets. Deze TOP’s zijn te herkennen aan de bijna 3 meter hoge infozuilen. 

Onze TOP's

Onze tips!

Wat zoek je

Sorteer op:

92 resultaten

Hoge knarsluisroute
Aanloophaven

2 uren 15 minuten (38,0 km)
Polderroute Dronten
TOP Spijkstrand

2 uren 30 minuten (32,0 km)
Lelystads Mooiste
Bataviahaven

2 uren 20 minuten (41,3 km)
Almeerderhoutroute
Kemphaan

2 uren 14 minuten (40,5 km)