Wielrenroutes Flevoland

Ruimte, rust, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; wielrennen in Flevoland is duidelijk anders. Waar anders kun je eilandhoppen in de polder of twintig kilometer aan één stuk met rugwind knallen over de voormalige zeebodem? In samenwerking met Sportservice Flevoland zijn er 11 nieuwe wervelende racefietsroutes gemaakt die je de mooiste wegen en onbekende paden van onze jongste provincie laten ontdekken.

Voor kilometervreters

11 racefietsroutes

Ben jij iemand die van een uitdaging houdt en wil je Fleland op zijn veelzijdigst zien? Fiets dan vooral de nieuwe racefietsroutes! Draai het gas open over strak asfalt, slinger door de polders en fiets over de voormalige zeebodem langs weids water, nieuwe natuur met landschapskunst en voormalige eilanden met een bijzondere historie.

Veelzijdig Flevoland

Bij fietsen in Flevoland denk je misschien aan dijken, polders en windmolens. Maar de jongste provincie van Nederland heeft veel meer te bieden, zo blijkt uit de route 'Met Grote Trappen door de Oostvaardersplassen' die een redacteur van het magazine Fietssport onlangs fietste en hier een prachtig artikel over schreef. De route is 95 km lang, een prima afstand, ook in de winter. Al is deze route wel het mooist in het voorjaar en de zomer. Bijzonder aan het profiel: het grootste deel ligt op vier tot zes meter onder zeeniveau.

Lees hier het hele artikel

Uitgelichte routes

Bekijk hieronder alle 11 wielrenroutes

Wat zoek je

Filter op:

Gebied

11 resultaten

5 partners - deze routes zijn powered by

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!