Wandelen in Flevoland

In Flevoland kun je eindeloos wandelen. Lekker op je eigen houtje of met een route in de hand. Langs water, door nieuwe natuur, door plaatsen met een eeuwenoude geschiedenis of langs bijzondere architectuur. Flevoland heeft het allemaal. Trek je stoute schoenen aan en ga op pad! 

Struinen door de natuur

De natuur van Flevoland is grotendeels door mensenhanden aangelegd. Het zal je verbazen hoe goed dat is gelukt. Nergens ter wereld kun je zoveel verschillende soorten landschappen zien op een dag als in Flevoland. Rechte akkers en kanalen worden afgewisseld met grote bospartijen. Bossen waar je eindeloos in kunt dwalen zonder iemand tegen te komen. Waar kuddes konikpaarden en heckrunderen nog vrij rondlopen. 

Konikspaarden Horsterwold Zeewolde Natuur klein

Vier mooie wandelroutes - door de natuur

Bezichtig architectuur

Flevoland heeft veel bijzondere architectuur die je prima te voet kunt ontdekken. Zo heeft Almere veel gebouwen en woonwijken met architectuur ontworpen door wereldberoemde architecten. Almere staat niet voor niets hoog in de lijst van Europeese steden met bijzondere achitectuur. Maar ook het oude dorp Nagele in Noordoostpolder heeft een bijzondere architectuur. De blokvormige woningen bijvoorbeeld zijn ontworpen door Gerrit Rietveld. En niet te vergeten het Waterloopbos. Daar liggen de schaalmodellen van waterwerken die hier eind jaren '50 en '60 werden getest door het Waterloopkundig laboratorium. Diverse wandelroutes leiden je langs al deze bijzondere architectuur.

Almere Architectuur Hudson's Bay 1

Vier mooie wandelroutes - langs onze architectuur

Ontdek het verhaal van Flevoland

Hoewel Flevoland de jongste provincie van Nederland is, kent het toch al een hele oude geschiedenis. Wist je dat de Romeinen hier hebben rondgelopen rond 40 v Chr? En dat Flevoland het grootste droge kerkhof ter wereld is? Want er zijn wel zo'n 300 scheepswrakken gevonden op de bodem van de voormalige Zuiderzee. In Flevoland kun je diverse routes lopen die je de geschiedenis van Flevoland opnieuw laten beleven.  

Vier mooie wandelroutes - die onze geschiedenis in beeld brengen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!