Fietsen in Flevoland

Kom Flevoland ontdekken met de fiets. Deze man-made provincie is ideaal voor fanatieke fietsers. Het vlakke landschap, afgewisseld met natuurgebieden vol bossen, biedt talloze bijzondere fietsroutes die je bezoek aan Flevoland af maken. Fiets op een mountainbike dwars door de bossen of voel de frisse wind in je rug terwijl je één van de vele dijken op je gewone of racefiets bedwingt. 

NIEUW! 11 racefietsroutes

Ben jij iemand die van een uitdaging houdt en wil je Fleland op zijn veelzijdigst zien? Fiets dan vooral de nieuwe racefietsroutes!

Draai het gas open over strak asfalt, slinger door de polders en fiets over de voormalige zeebodem langs weids water, nieuwe natuur met landschapskunst en voormalige eilanden met een bijzondere historie.

Nieuwsgierig? Check hier alle elf nieuwe racefietsroutes.

Meer over wielrennen
Ruimte, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; wielrennen in Flevoland is duidelijk anders. Ontdek 10 nieuwe Flevolandse wielrenroutes.

Veelzijdig Flevoland

Bij fietsen in Flevoland denk je misschien aan dijken, polders en windmolens. Maar de jongste provincie van Nederland heeft veel meer te bieden, zo blijkt uit de route 'Met Grote Trappen door de Oostvaardersplassen' die een redacteur van het magazine Fietssport onlangs fietste en hier een prachtig artikel over schreef. De route is 95 km lang, een prima afstand voor in de winter. Al is deze het mooist in het voorjaar en de zomer. Bijzonder aan het profiel: het grootste deel ligt op vier tot zes meter onder zeeniveau.

Lees hier het hele artikel
Ruimte, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; wielrennen in Flevoland is duidelijk anders. Ontdek 10 nieuwe Flevolandse wielrenroutes.

Eindeloos genieten

Door ongerepte natuur & langs weidse wateren

Durf jij het aan? Voeten op de pedalen en eindeloos fietsen. Wil je Flevoland ontdekken op een écht Nederlandse manier, dan is fietsen iets wat niet vergeten kan worden! Ervaar de ruimte van Flevoland terwijl je door Flevolandse natuurschoon fietst.

Fietsen in Flevoland

E-Choppers en Fatbikes huren

Heb je zelf geen goede (elektrische) toerfiets? Of heb je gewoon zin om eens op een wat stoerdere tweewieler door Flevoland te toeren? Dan huur je toch gewoon een E-Chopper of een Fatbike? Deze worden elektrisch aangedreven, dus ze zijn mileubewust én ze maken geen lawaai. En lekker dat ze rijden! E-Choppers zijn o.a. te huur bij Van der Valk Hotel Emmeloord en Toms Creek in Lelystad. Bij Toms Creek hebben ze ook Fatbikes.

Op je mountainbike

Prachtige routes

Flevoland heeft te gekke MTB routes in de verschillende gemeentes. Ze varieren van makkelijk tot pittig. Wat ze gemeen hebben, is de prachtige natuur van Flevoland waar ze doorheen lopen. Ga voor een echte uitdaging of een ontspannen ritje op de mountainbike. Wat dacht je van een technisch spannende route of eentje die je leidt door verschillende bossen? Voor echte liefhebbers en beginners is er genoeg te beleven.

Meer over mountainbiken in Flevoland

Zuiderzeeroute

Ontdek de historie rond het IJsselmeer

Er is nog meer! De Zuiderzeeroute is een fietstocht rondom de voormalige Zuiderzee. De route is ingedeeld in verschillende delen, waarvan 3 delen deels door Flevoland komen. Logisch, want Flevoland is onderdeel van de historie rondom het IJsselmeer. Je gaat van Lemmer naar Kraggenburg, van Kraggenburg naar Elburg en van Elburg naar Spakenburg. 

Ontdek de Zuiderzeeroute

Door de Tulpenvelden

Flevoland geeft je leven kleur

In het voorjaar is een fietstocht langs de bloembollenvelden een waar spektakel. De bloemen staan dan vol in bloei en geven Flevoland één en al kleur. Nét alsof je in De Keukenhof bent, maar dan met rust en ruimte om je heen. Of ontdek West-Europa’s grootste aaneengesloten loofbos Horsterwold te fiets. Geniet van weidse uitzichten terwijl je de geschiedenis van Flevoland ontdekt. Flevoland is ruimte, ruimte om te fietsen!

Fietsen tussen de tulpenvelden

Fietsknooppunten en toeristische overstappunten

Bepaal je eigen route

Ontdek alle fietsknooppunten van Flevoland en baan jezelf een weg door de prachtige natuur en de polders van Flevoland. Stippel je eigen route uit. Daarnaast beschikt Flevoland over verschillen TOP’s. Met een toeristisch overstappunten kun je gemakkelijk de auto achterlaten en verder gaan op de fiets. Deze TOP’s zijn te herkennen aan de bijna 3 meter hoge infozuilen. 

Onze TOP's
Fietsen

Onze tips!

Wat zoek je

Filter op:

Gebied

126 resultaten

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!