Mix & Match jouw dagje uit

Het plannen van een dagje uit is soms een hele klus. Van gekkigheid weet je niet meer wat je moet kiezen en zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we hieronder een aantal tips en suggesties gezet die perfect passen bij de maand april. Laat je lekker inspireren en plan jouw complete dagje uit in Flevoland.

Met de auto of de fiets langs de tulpenvelden

Om jou optimaal te laten genieten van de kleurenpracht van de Flevolandse tulpenvelden, zijn er in diverse regio's tulpenauto- en fietsroutes uitgezet. Sommige hiervan zijn alleen online te krijgen, andere zijn daarnaast met bordjes langs de weg bewegwijzerd. Ook kun je veel van de tulpenroutes beleven via een app of een audioroute. Bekijk alle mogelijkheden en kies hoe jij dit jaar van de tulpen gaat genieten.

Kies hoe en waar jij van de tulpen gaat genieten

Hier mag je door de tulpen lopen

Omdat de meeste tulpenvelden gewoon eigendom zijn van een tulpenkweker, is het niet de bedoeling dat je zomaar ergens de akker oploopt en tussen de tulpen gaat staan, hoe verleidelijk dat ook is. Maar gelukkig zijn er wel diverse plekken waar je naar hartenlust tussen de tulpen door mag lopen, er selfies mee mag maken en ze soms zelfs mag plukken. Wil jij weten waar? Klik dan snel door!

Hier kun je tulpen van dichtbij beleven of zelfs plukken

FlevoMade: - een tulpenkweker aan het woord

Vorig jaar ging FlevoMade-reporter Brenda Schaaper op bezoek bij tulpenkwekerij Klink, om daar te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij de tulpenkweek. Bekijk in deze korte video wat ze te weten kwam en hoe ze, voorzien van zeer toepasselijke roze laarzen én met toestemming van de kweker zijn akkers op stapt om de tulpen van dichtbij te bewonderen. Wil je de video in volle grootte op YouTube bekijken? Klink dan hier.

Lees ook het blog dat Brenda over haar bezoek schreef
FlevoMade op bezoek bij tulpenkwekerij Klink in Zeewolde

Het plannen van een dagje uit is soms een hele klus. Deze onderstaande Flevolandse recreatiebedrijven helpen je daar graag bij en hebben door met elkaar samen te werken een hele serie suggesties voor een compleet dagje Flevoland voor je samengesteld.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!