Mix & Match jouw dagje uit

Het plannen van een dagje uit is soms een hele klus. Van gekkigheid weet je niet meer wat je moet kiezen en zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we hieronder een aantal tips en suggesties gezet die perfect passen bij de maand mei. Laat je lekker inspireren en plan jouw complete dagje uit in Flevoland.

In je eigen tempo op ontdekkingstocht

Kom Flevoland op de fiets ontdekken. Deze man-made provincie is ideaal voor recreatieve fietsers. Het vlakke landschap, afgewisseld met natuurgebieden vol bossen, biedt talloze bijzondere fietsroutes die jouw bezoek aan Flevoland helemaal af maken. Fiets heerlijk beschut dwars door de bossen of voel de frisse wind in je rug terwijl je op één van de vele dijken boven het landschap uitsteekt. 

Meer over fietsen in Flevoland

Wielrennen over de voormalige zeebodem

Ruimte, rust, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; wielrennen in Flevoland is duidelijk anders. Alleen hier kun je eilandhoppen in de polder en twintig kilometer aan één stuk met rugwind knallen over de voormalige zeebodem. Verspreid over Flevoland vind je elf wervelende wielrenroutes die jou de mooiste wegen en onbekende paden van onze jongste provincie laten ontdekken.

Meer over wielrennen in Flevoland

Kom bij ons je MTB-skills testen

Stap op je mountainbike en ga de uitdaging aan in Flevoland: kies jij voor een makkelijke of een pittige route? Je vindt ze in de verschillende gemeentes en allemaal hebben ze de prachtige natuur met elkaar gemeen. Van technische, zware stukjes tot een ontspannen ritje, het kan allemaal tijdens deze routes. En wij hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen. Of doe ze gewoon allemaal een keertje...

Meer over mountainbiken in Flevoland

FlevoMade: - een kijkje bij fietsgigant Giant

Vorig jaar ging FlevoMade-reporter Brenda Schaaper op bezoek bij fietsfabrikant Giant in Lelystad, om daar te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij de productie van hun fietsen. Bekijk in deze korte video wat ze te weten kwam en hoe ze zelf een wiel mocht monteren én een testritje op een gloednieuwe fiets mocht maken. Wil je de video in volle grootte op YouTube bekijken? Klink dan hier.

Lees ook het blog dat Brenda over haar bezoek schreef
FlevoMade op bezoek bij fietsfabrikant Giant

Het plannen van een dagje uit is soms een hele klus. Deze onderstaande Flevolandse recreatiebedrijven helpen je daar graag bij en hebben door met elkaar samen te werken een hele serie suggesties voor een compleet dagje Flevoland voor je samengesteld.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!