Bereikbaarheid

Kom je naar Flevoland? Leuk! Maar weet je nog niet precies hoe je naar en in Flevoland wilt gaan reizen? Laat ons je dan een paar handige tips geven.

Met het OV - naar en door Flevoland op reis

OV-reisinformatie

Wil jij duurzaam op pad of heb je geen auto? Dan pak je toch gewoon de trein of de bus? Het openbaar vervoer is in Nederland goed geregeld, dus jouw reis naar en door Flevoland is zo uitgezocht en geregeld. Er zijn treinstations in Almere (Buiten, Centrum, Muziekwijk, Oostvaarders, Parkwijk en Poort), Lelystad en Dronten en busstations in alle steden van Flevoland. In de dorpen van de Noordoostpolder zijn bushaltes. Kijk op 9292.nl voor alle OV-reismogelijkheden, maar ook voor actuele reisinformatie. Goed om te weten: je checkt makkelijk in en uit met je betaalpas, creditcard of je mobiel. Vooraf een kaartje kopen is dus niet nodig. Lees hier alles over OVpay.

Plan en check jouw OV-reis

Per trein - uit of via Amsterdam Centraal

Audioreis Nieuw Land

Kom je met de trein en dan specifiek vanaf of via station Amsterdam Centraal? Luister dan onderweg naar het theatrale audioverhaal over het ontstaan van Flevoland en maak kennis met een bijzondere zeeman die al jaren thuis is op de bodem van de drooggevallen Zuiderzee. Deze audioreis, die het verhaal van het Nieuwe Land vertelt, is speciaal gemaakt voor de treinreis met de sprinter van Amsterdam Centraal via Almere Centrum naar Lelystad Centrum.

Meer over de audiotreinreis

Toeristische kaart: - plattegrond en tips

Handig om mee te nemen

Ieder jaar wordt er een nieuwe toeristische kaart van Flevoland uitgegeven. Een grote uitklapbare kaart die je kunt opbouwen totdat hij in je borst- of kontzak past. Op de kaart staat een plattegrond van Flevoland, zodat je weet wat waar ligt en waar er hotels, campings, restaurants, musea en attractieparken zijn. Ook worden de highlights van Flevoland kort benoemd, waarbij je per onderwerp via een QR-code naar onze website gaat voor meer informatie. Gaat jouw interesse vooral uit naar natuur of natuur architectuur? Zoek je uitjes die met kinderen leuk zijn of wil je weten waar het leuk winkelen is? Haal een exemplaar van de toeristische kaart bij jouw overnachtingslocatie, bij diverse attracties of bij een VVV-punt en ontdek wat jij het liefst gaat zien en doen in Flevoland.

Haal hier je plattegronden en brochures

TOP? - Top!

Parkeren, fietsen en eten

Om het fietsers en wandelaars gemakkelijk te maken om de mooiste plekken van Flevoland te ontdekken, zijn er diverse TOPs over de provincie verspreid. TOPs zijn Toeristische OverstapPunten: informatiezuilen van bijna 3 meter hoogte met daarop suggesties voor verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes die bij die TOP starten. En het mooie is: je kunt je auto hier gratis parkeren en na afloop van jouw fiets- of wandeltocht kun je bij de aanwezige horecagelegenheid nog even nagenieten met een hapje en een drankje.

Meer over onze TOPs

Geen eigen fiets? - Huur er eentje!

Met of zonder ondersteuning

Op diverse plekken in Flevoland kun je fietsen huren, met of zonder elektrische ondersteuning. Zo kun je heerlijke fietstochten maken, ook wanneer je geen fiets hebt of deze niet hebt meegenomen op je trip naar Flevoland. Wil je een stoerdere tweewieler huren? Denk dan eens aan een E-Chopper of Fatbike: elektrisch, dus lekker stil en milieubewust. E-Choppers zijn o.a. te huur bij Van der Valk Hotel Emmeloord, bij Toms Creek in Lelystad hebben ze zowel E-Choppers als Fatbikes. Verspreid over de Noordoostpolder staan tenslotte vijf fietshubs, waar je een vooraf online gereserveerde elektrische fiets kunt ophalen. Lever hem gerust bij een anders fietshub weer in, dan hoef je niet per sé terug naar je startpunt. Handig als je met het OV reist.

Vind een fietsverhuurder bij jou in de buurt

Niet altijd handig, - wel nodig

Werk aan de weg

Net als in alle andere provincies, wordt er ook in Flevoland aan de weg gewerkt. Maar niet alleen aan de weg, hoor. Ook aan de fietspaden, bruggen, sluizen en aanlegsteigers. Zo worden de faciliteiten voor bewoners en bezoekers verbeterd, uitgebreid en veiliger gemaakt. Je kunt er tijdens je verblijf last van hebben, maar weet dus dat die wegwerkzaamheden er niet voor niets zijn.

Werk aan de weg

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!