VVV-punten

Er is online heel veel informatie te vinden over wat je kunt zien en doen in Flevoland. Maar soms wil je toch graag een specifieke vraag aan een deskundige stellen of een fysieke folder meenemen om op je hotelkamer door te bladeren. Daarvoor ga je naar de VVV- en andere informatiepunten in Flevoland.

Almere Centrum

VVV-kantoor

Aan De Diagonaal 199 in Almere vind je een VVV-punt waar je terecht kunt voor folders, fietshuur en advies van één van de medewerkers die veel kennis hebben van de stad. Ook kun je hier een rondleiding door de stad met een lokale gids boeken en kiezen uit een ruim assortiment aan lokale producten zoals Almeers bier, Almeerse wijn, Almeerse jammetjes, honing, mosterd en nog veel meer. Leuk als souvenir voor de thuisblijvers.

Meer over dit VVV-kantoor

Almere Buiten

VVV-servicepunt

Ook in Almere, maar dan in het stadsdeel Almere Buiten, vind je een VVV-servicepunt. Deze zit in de bibliotheek. Er is een informatiescherm met de activiteiten erop en bij de balie van de bibliotheek is meer info te krijgen over de stad, via een daarvoor ingerichte pc en folders bij de balie.

Meer over dit VVV-servicepunt

Lelystad centrum

Informatiepunt Stadshart

Midden in het centrum van Lelystad, op loopafstand van het bus- en treinstation, staat het Stadskantoor. Op de begane grond van het Stadskantoor vind je het Informatiepunt Stadshart. Er staan rekken met allerlei folders over Flevoland in het algemeen en Lelystad in het bijzonder en vriendelijke medewerkers aan de balie staan je graag te woord als je een specifieke vraag hebt. Kom dus langs en zorg dat je niets mist in Lelystad! 

Meer over dit informatiepunt

Lelystad - Batavia Stad Fashion Outlet

Information Centre

In het Information Centre van Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad staan de hostesses voor je klaar met om al jouw vragen over het outlet centre én de omgeving te beantwoorden. Ook vind je hier diverse folders met informatie over evenementen, activiteiten, voorstellingen, bezienswaardigheden en attracties, zowel in Lelystad als elders in Flevoland.

Meer over dit informatiepunt

Voormalig eiland Urk

Tourist Info Urk

Naast een groot en gratis parkeerterrein op het voormalige eiland Urk staat een inspiratiekantoor van Tourist Info Urk. In het inspiratiekantoor ontdek je hoe je de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland het beste kunt beleven. Interactiviteit, beleving en inspiratie staan hier centraal. Maar er zijn natuurlijk ook folders en enthousiaste medewerkers die op al jouw toeristische vragen een antwoord hebben. Tenslotte kun je hier terecht voor originele cadeaus en Urker souvenirs.

Meer over dit informatiepunt

Emmeloord centrum

Hotel Restaurant Grand Café 't Voorhuys

Omdat er in de Noordoostpolder geen officieel VVV-kantoor is, hebben twee ondernemers die functie op zich genomen. In het centrum van Emmeloord vind je Hotel Restaurant Grandcafé 't Voorhuys, waar het personeel van de receptie je graag van advies over de omgeving voorziet. Ook kun je hier de toeristische kaart van de Noordoostpolder halen, waarop je niet alleen een plattegrond van de gemeente aantreft, maar ook allerlei tips en suggesties voor leuke en interessante dagtripjes in de omgeving.

Meer over dit informatiepunt

Emmeloord - Aan de A6

Hotel Van der Valk Emmeloord

Ook bij Hotel Van der Valk Emmeloord weet het personeel van de receptie je te voorzien van nuttige informatie over wat er in de omgeving te zien en te doen is. En natuurlijk overhandigen ze je graag een exemplaar van de gratis toerisitsche kaart van de Noordoostpolder. Dit hotel zit aan de rand van Emmeloord, praktisch aan de snelweg A6, en is daarom ideaal bereikbaar per auto. Een blauw-wit bord langs de weg wijst je de weg naar dit informatiepunt, waar een ruim en gratis parkeerterrein aanwezig is.

Meer over dit informatiepunt

Dronten

VVV-agentschap in FlevoMeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek heeft zeven vestigingen, verspreid over heel Flevoland. De vestiging in Dronten fungeert naast bibliotheek ook als VVV-agentschap. Je kunt hier dus terecht voor deskundig advies over toeristische locaties en activiteiten in de regio, zowel in de vorm van folders als van mondelinge tips en suggesties. Op de meeste dagen kun je hier tussen 09:00 en 17:00 uur terecht, op donderdag en vrijdag zelfs tot 20:30 uur. Heb je in het weekend toeristische informatie nodig, kom dan op zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur langs, want op zondag is de bibliotheek dicht. 

Meer over dit VVV-agentschap

Bezoekerscentra

Naast VVV-informatiepunten, die je vooral in de steden vindt, zijn er ook diverse bezoekerscentra verspreid over Flevoland. Dit zijn informatiepunten bij de ingang tot onze vele natuurgebieden. Deze bezoekerscentra worden gerund door organisaties als Staatsbosbeheer en Het Flevo-landschap.

Een greep uit onze bezoekerscentra

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!