Tulpen in Flevoland

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is? Elk voorjaar geniet je volop van een zee aan kleur. Verschillende routes brengen je langs de tulpen in Flevoland. Laat je door de Flevopolder leiden met de Tulpenroute (7 t/m 28 april 2024) en door de Noordoostpolder met het Tulpenfestival (13 april t/m 5 mei) en bewonder de velden vol tulpen zelf! Wij kunnen niet wachten totdat het zo ver is. Jij wel?

Flevolandse tulpen

Met de auto, fiets of te voet

Voorjaar! Tijd om de tulpen in Flevoland te bewonderen. Verschillende routes brengen je langs de mooiste plekjes, of je er nou met de auto, op de fiets of wandelend op uit gaat. Ook worden er op diverse tulpenlocaties allerlei leuke activiteiten georganiseerd. De meeste tulpenvelden vind je in de Noordoostpolder, rondom Dronten, Lelystad en Zeewolde. De start- en einddata van de Tulpenroute Flevoland en het Tulpenfestival Noordoostpolder zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en dus ieder jaar anders, net als de routes. Op deze pagina vind je informatie over die van 2024.

Tulpenroute Flevoland

7 t/m 28 april 2024

Tulpenroute Flevoland staat garant voor mooie fiets- en autoroutes langs tal van tulpenvelden in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Ontdek het kleurrijke buitengebied van de gemeentes Dronten, Zeewolde en Lelystad met de auto-, fiets- en wandelroutes van Tulpenroute Flevoland. De autoroute is niet bewegwijzerd, maar nadat je een ticket hebt gekocht, krijg je de route digitaal toegestuurd. De fietsroute is wel gratis en ook verkrijgbaar op de website van Tulpenroute Flevoland. Naast dat je onderweg kunt genieten van de kleurenpracht van de tulpenvelden kun je ook bij verschillende (agrarische) bedrijven langs de route aansteken, want zij openen speciaal tijdens de tulpentijd hun deuren voor het publiek. Een unieke kans om eens binnen te kijken waar je gewoonlijk niet komt.

Naar de website van Tulpenroute Flevoland

Tulpenfestival Noordoostpolder

13 april t/m 5 mei 2024

Ieder voorjaar staat de Noordoostpolder in het teken van het Tulpenfestival. Tijdens het festival is er vanalles te beleven. Bekijk de kleurrijke tulpenvelden met de fiets- of autoroute en download vooral ook de app om onderweg informatie te krijgen over de tulpenteelt, de historie van de Noordoostpolder en de overige agrarische activiteiten in dit gebied. Speciaal voor kinderen is er bij de tulpenfestivallocatie Renne Streekproducten in Nagele een doolhof van tulpenbollenkisten aangelegd, terwijl avonturiers het hogerop kunnen zoeken met een helikoptervlucht boven de tulpenvelden. Een kleurrijk uitzicht is gegarandeerd! Blijf je liever met beide benen op de grond, kom dan op 27 en 28 april naar de creatieve markt bij het Tulpenbelevingsveld in Creil. Iedere dag van het Tulpenfestival kun je op diverse locaties terecht voor een hapje en drankje. Zo staat er een foodtruck bij Renne Streekproducten en is er een Pop-up Grand Tulip Café bij het Tulpenbelevingsveld.

Naar de website van Tulpenfestival Noordoostpolder

Tulpenroutes - en tulpenpluktuinen

Bewonder onze tulpen...

...maar betreed de velden alsjeblieft niet

Tulpeiland - Tulpen op een tulp

Tulpeiland is een schiereiland in de vorm van een tulp voor de kust van Zeewolde. Ter ere van het 40-jarig bestaan van Zeewolde dit jaar, zijn er eind vorig jaar duizenden tulpenbollen op Tulpeiland geplant, zodat je er dit voorjaar tulpen op een tulp kunt bewonderen. Vooral vanuit de lucht, bijvoorbeeld met een drone, zal dat een prachtig gezicht zijn. En hoewel Tulpeiland geen onderdeel uitmaakt van Tulpenroute Flevoland, is het zeker een bezoekje waard. Er is een passantenhaven met plek voor tachtig boten en er komen voorzieningen voor toerisme, horeca en watersport. Tulpeiland is vrij te bezoeken.

Adres: Zeewolderdijk, Zeewolde

Meer over Tulpeiland

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!