Tulpenpluktuinen

Het landschap in Flevoland kleurt ieder jaar in april/mei kakelbont dankzij de kleurrijke tulpenvelden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet door de velden mag lopen om tulpen te plukken. Maar er is een aantal plekken waar je wél zelf je eigen tulpen mag plukken. Namelijk in tulpenpluktuinen. In Flevoland zijn diverse tulpenpluktuinen te vinden.

 

Hanneke's Pluktuin

250 verschillende soorten

Hanneke's Pluktuin is de pluktuin van Hanneke Monsma. Midden april gaat deze Tulpenpluktuin open. Dan heb je de mogelijkheid om uit 250 verschillende soorten tulpen zelf een boeket te plukken. Oud of jong, iedereen is welkom. Hou voor het laatste nieuws over openingsdagen en -tijden haar website in de gaten!

Adres: Ellerweg 18, Biddinghuizen

Meer over Hanneke's Pluktuin

Tulpenpluktuin Marknesse

Ruim 5.000 m2

Bij de Tulpenpluktuin Marknesse kun je je eigen tulpen plukken. Ruim 5000.m2 en van meer dan 50 verschillende rassen. Wit, geel, rood, zwart, paars, roze, crème, oranje, dubbele, parkiet, gefranjerd. Gangbare maar vooral ook heel bijzondere rassen. De pluktuin gaat open zodra de eerste tulp bloeit.

Adres: Steenwijkerweg 26, Marknesse

Meer over Tulpenpluktuin Marknesse

Tulpen met verse boerenfriet

Bij de boer

Bij de boerderijwinkel van Boerderijproducten.nl in Biddinghuizen kun je dit jaar ook terecht om je eigen bos tulpen te plukken. Bij dit bij het akkerbouwbedrijf worden gewoonlijk aardappelen, uien, wortelen en tarwe verbouwd en via een aanhanger aan de weg verkocht. Daar stoppen ze binnenkort helaas mee, maar hun tulpenpluktuin gaat nog wel open. Dus kom nog een laatste keer je eigen tulpenboeket samenstellen en geniet daarna van een (h)eerlijk patatje van hun eigen aardappels.

Adres: Bremerbergweg 4, Biddinghuizen

Meer over de tulpenpluktuin in Biddinghuizen

Tulpenbelevingveld

Niet plukken, maar beleven

Het Tulpenbelevingsveld in Creil is al vele jaren een vast onderdeel van het Tulpenfestival Noordoostpolder. Het is een mooie locatie om even de benen te strekken, een kop koffie te drinken en foto’s te maken midden tussen de tulpen. Hier wandel je tussen de honderden verschillende soorten tulpen in de showtuin en maak je naar hartenlust de mooiste foto’s en selfies tussen de tulpen.

Adres: Creilerpad 14, Creil

Meer over het Tulpenbelevingsveld in Creil

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!