Sloepvaren in Flevoland

In Flevoland is een gloednieuw sloepennetwerk aangelegd. Hier wachten prachtige vaarroutes op je, geschikt voor de ervaren tot de minder ervaren vaarder. Het water neemt je mee door het unieke landschap, gemaakt door en voor mensen. Aan de hand van knooppunten bepaal je zelf de route die je een verrassende kant van onze jongste provincie laten ontdekken.

Knoop je eigen route aan elkaar

Gloednieuw sloepennetwerk

De succesvolle methode van het fietsknooppuntsysteem vind je nu ook op het water. Met het sloepknooppuntennetwerk kun je jouw eigen route samenstellen. Klik op een knooppunt in de online module om te starten. Vervolgens stel je jouw route samen door de punten aan elkaar te knopen. Je vindt de module op sloepennetwerk.nl.

Op het water volg je de genummerde borden in de richting van de pijl tot het volgende knooppunt. Onthoud het nummer van de plaats waar jouw tocht begint, zodat je hier ook weer kunt eindigen.

Inspiratieroutes

Liever een vooraf samengestelde route varen? Om je op weg te helpen, hebben wij de mooiste routes al voor je samengesteld.

De routes variëren in lengte zodat je kunt kiezen uit een dagje varen of een meerdaagse vaartocht. Hieronder vind je vier inspiratieroutes inclusief afstanden en vaartijden. 

4 inspiratieroutes - Sloepvaren in Flevoland

Veilig het water op

In samenwerking met varendoejesamen.nl hebben we de onderstaande checklist opgesteld. Zo ga je veilig op pad!

  • Maak een vaarplan
  • Zorg voor een volle tank en een goed onderhouden motor
  • Laat je niet verrassen: check vooraf het weerbericht
  • Wees voorbereid op sluizen en bruggen

Handige app Waterplanten.nu

Tot stilstand komen in een veld waterplanten of taaie stengels in de schroef. Watersporters in het Zuidelijk IJsselmeergebied kennen het probleem. Toch zijn er genoeg plekken waar je zonder hinder kunt varen. Je moet alleen wel weten waar. De webapp Waterplanten.nu geeft de waterrecreant en watersporter een duidelijk beeld van de zones waar gevaren kan worden en waar je hinder kunt verwachten. De webapp geeft ter plekke de waterplantsituatie weer voor het hele gebied onder de Houtribdijk tot aan het Ketelmeer.

Download de app hier

Sloepverhuur

Ook wanneer je geen eigen sloep hebt, kun je in Flevoland op avontuur gaan. Hieronder vind je de sloepverhuurders.

Wat zoek je

Filter op:

Gebied

8 resultaten

Partners - Sloepennetwerk Flevoland wordt mogelijk gemaakt door:

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!