Wandelen met je hond in Flevoland

Flevoland is een waterrijke provincie. Houdt je hond van water, dan is Flevoland door de vele plassen en meren zeer geschikt. Maar we hebben ook heel veel prachtige uitgestrekte natuur waar jouw hond los mag lopen. Je vindt o.a. mooie gebieden in Almere, Kuinre en Zeewolde.

Losloopgebieden

Waar mag de hond los lopen? Mag dat het hele jaar? Is er ook zwemwater? Allemaal vragen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat wandelen met je hond. Hieronder vind je enkele tips van gebieden in Flevoland waar je heerlijk met je hond vrij kunt wandelen. 

Losloopgebieden - voor honden

Hondvriendelijke horeca

Zin om na een wandeling met je hond gezellig ergens iets te eten en/of te drinken? In diverse natuurgebieden waar je vrij met je hond mag wandelen, vind je restaurantjes waar je hond welkom is.

Uit eten met je hond

Kamperen met je hond

Op camping Erkemederstrand in Zeewolde zijn honden van harte welkom. Niet alleen zijn ze van harte welkom, er zijn ook diverse faciliteiten te vinden op deze speciale hondencamping zoals een hondenstrand, hondendouches, hondenspeelveld, hondvriendelijke eetgelegenheid, hondenbar en hondenspullen in de campingwinkel. Caming Erkemederstrand ligt aan het Veluwemeer en is een heerlijke camping voor het hele gezin. 

Meer informatie over camping Erkemederstrand

Dog Survival Zeewolde

Survivallen met je hond

Jaarlijks vindt in Zeewolde het evenement Dogsurvival plaats. De grootste mud & obstacle run van Nederland voor baas en hond. Een parcours van ruim vijf kilometer door bos, water en modder met vijftien hindernissen die onderweg getrotseerd dienen te worden door baas en hond! Kruipen, klimmen, zwemmen, alles komt aan bod.

Foto: Dogsurvival Zeewolde

Kijk hier voor meer informatie over Dogsurvival Zeewolde

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!