FlevoFlavour

Flevoland, een agrarische provincie

Je kunt op oneindig veel manieren van Flevoland genieten. Van onze natuur, onze architectuur en onze musea, maar zeker ook van onze streekproducten. Eén van de redenen om hier van water land te maken was om in de naoorlogse jaren, waarin we immers een hongerwinter hebben meegemaakt, de Nederlandse voedselproductie veilig te stellen. Vandaar dus dat veel van het nieuwe land een agrarische bestemming kreeg en er hier ontzettend veel verschillende en lekkere producten worden verbouwd. Denk aan aardappels, uien en bieten, maar ook aan fruit, zuivel en wijn.

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het groeit wel in Flevoland. Koop je die producten als inwoner of bezoeker van Flevoland rechtstreeks bij de boer of in landwinkels, dan noem je dat streekproducten. Deze hebben geen lange reis via een distributiecentrum naar een supermarkt gemaakt en zijn daarom supervers. En nog beter voor het milieu en jouw portemonnee ook. Dus doe mee: koop en eet lokaal!

Heerlijke recepten met lokale producten

Om het je makkelijk te maken om wat vaker streekproducten te gebruiken, plaatsen we hier iedere maand van 2023 onder de noemer FlevoFlavour een nieuw recept met lokale seizoensproducten. Niet alles is immers het hele jaar door verkrijgbaar bij de boer of de landwinkel. Maar zo weet je wel zeker dat je iets lekkers kunt klaarmaken met wat je die maand via een boerderijwinkel of een verkoopstal langs de weg hebt gescoord.

FlevoFlavour van de maand

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!