Poldertortilla

Een recept van Bauke van der Veen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 vastkokende aardappels, geschild en in plakjes
  • 3 uien in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 6 eieren
  • 1,5 dl koolzaadolie
  • zout
  • peper

Overige benodigdheden:

  • mes
  • snijplank
  • mengkom
  • vork
  • deksel voor op de kom
  • koekenpan
  • deksel voor op de koekenpan
  • spatel

Hoe ga je te werk?

  • Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
  • Snijd de gepelde uien in halve ringen.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Verwarm de koolzaadolie in een koekenpan.
  • Bak als eerste de uien aan, voor ongeveer 15 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Voeg vervolgens de knoflook en aardappelschijfjes toe. Bak nog 20 minuten op een laag vuur en schep ondertussen af en toe om.
  • Breek ondertussen de eieren in een grote kom, en roer ze met een vork, zodat ze nog wel wat structuur hebben.
  • Schep het aardappel-ui-mengsel bij de eieren. Laat dit 15 minuten staan, met een deksel op de kom.
  • Giet nog een beetje olie in de pan, en voeg het hele mengsel toe.
  • Bak de tortilla 15 minuten zonder roeren, met een deksel op de pan, op een medium vuur. De bovenkant moet droog worden. Af en toe de pan wat schudden om aanbakken te voorkomen.
  • Pak een groot bord, zet 'm op de koekenpan, en keer beide om zodat de tortilla omgekeerd op je bord ligt. Laat de tortilla vanaf het bord terug in de pan glijden om de andere kant nog wat kleur te geven. Bak het daarvoor nog 5 minuten in de pan.
  • Stort op een bord en snijd de tortilla in (taart)punten.
  • Serveertip: eet deze heerlijke poldertortilla met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!