De tofste plekken in Flevoland volgens HeyFrits

Flevoland is de jongste en twaalfde provincie van Nederland. Deze provincie is man-made en neemt nu een plek in waar 100 jaar geleden nog golven de kust bereikte. Bij Flevoland denk je misschien aan windmolens en rechte akkers maar er valt zeker meer te ontdekken. Natuurlijk is deze provincie in eerste instantie om praktische redenen ontworpen maar de natuur heeft ook al tientallen jaren een vrijkaart om te woelen en groeien. Inmiddels is het uitgegroeid tot een prachtig bosrijk gebied waar ondernemers toffe concepten starten. Manon van Hey Frits deelt haar favoriete plekken graag met je! Zo weet jij precies waar je heen moet bij een bezoek aan Flevoland.

Hapjes en Drankjes in Flevoland

Leuke plekken om te eten of drinken zijn er genoeg in Flevoland. Op onze website kun je alle restaurants bekijken en hier zal zeker een tip tussen zitten die je aanspreekt. Manon van Hey Frits deelt graag een aantal van haar favorieten. Zo moet Mr Lely in in hartje Lelystad echt op je must-visit lijstje staan. Ga er borrelen, lunchen of dineren en pak gerust ook een filmpje mee in de Kok Experience, waar Mr Lely onderdeel van is. Ben je in Almere? Dan zijn Brasserie Zuyder, Rosita’s waar je geniet van de Mexicaanse keuken en The Black Cockatoo waar de lekkerste vegan gerechten worden gemaakt zeker aan te raden. Ook wordt in Almere elke zaterdag een boerenmarkt gehouden bij De Stadsboerderij.

Puur Zeewolde

Ben je van plan om een wandeling te maken bij de Oostvaardersplassen? Breng dan ook meteen een bezoek aan Buitencentrum Oostvaardersplassen. Dit is het erfecte pauzeplekje na een wandeling omdat je hier op het mooie terras nog kan nagenieten met zicht op de plassen.Maar ook in Zeewolde zijn leuke plekken voor een hapje of drankje. Breng een bezoekje aan Restaurant Fika aan het strand. Op zomerse dagen geniet je hier van het zonnetje en op winterse dagen is het een goede plek om knus bij te kletsen met vrienden. En dan is er nog een laatste tip die zeker niet op je lijstje mag ontbreken: Restaurant Pomponius. Dit restaurant is onderdeel van Buitenhotel Terra Wolde. Geniet van seizoensgebonden gerechten die gemaakt worden met verse groenten uit de moestuin.

Onze Kas

Groen en sfeervol

Aan de rand van Lelystad staat de landelijke B&B 'Onze Kamers'. Het erf is landelijk gelegen en voorzien van een zwembad en het grenst aan een tuinbouw- en wandelgebied. Bij de TOP naast de B&B vindt je suggesties voor mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving. Oh, en als je geen fiets mee hebt, dan kun je die hier huren.

Restaurant de Rede

Eten aan de haven

Naast windmolens en groene akkers denk je bij Flevoland misschien ook aan Batavia Stad Fashion Outlet. Op een klein stukje rijden aan de Bataviahaven ligt Restaurant De Rede. Hier kun je lunchen, borrelen en dineren. Deze plek is ruim opgezet maar desondanks gezellig door de sfeervolle hoekjes die in het restaurant gecreëerd zijn. Neem je laptop mee en combineer werken met een kopje koffie of een welverdiend diner na afloop van de werkdag. Zit je liever buiten? Staar dan ontspannen over het water.

Tips om te overnachten in Flevoland

Wil jij meerdere tips in Flevoland ontdekken? Blijf dan een nachtje slapen. Zoek het hogerop, maar liefst 4 meter hoger, in de boomhut van camping Buytenplaets Sydersee of breng de nacht door in een omgebouwde zeecontainer bij camping Netl de Wildste Tuin. Zoek de rust op en overnacht in een tipi-tent op een onbewoond eiland in het Veluwemeer bij Camp Spirit. Of kampeer op een dobberend vlot bij Natuurkampeerterrein Veenkuil. Wil je graag je eigen unieke verblijf kiezen? Kijk dan naar de accommodaties van Natuurhotel Terra Wolde en kies jouw favoriet.

Landelijk met luxe

Voor verblijven met wat meer luxe zijn wijngaard Life Contains Beautiful Things of een van de kamers van Onze Kas de perfecte keuze. Onze Kas laat zien dat klein ook zeker fijn is. Het heerlijke grote bed vult de ruimte op een gezellige manier op. Speel bij najaarsweer spelletjes en drink een kop warme thee of zit met je snoet in de zon op je privé terras op zonnige dagen.

Green Vibes in de provincie

Flevoland heeft in 2022 toffe arrangementen ontwikkelt binnen de campange #greenvibes. Deze campagne is speciaal ingericht met het doel mensen bewust te maken van een groen leven. Hey Frits ging op pad om een paar activiteiten uit de arrangementen uit te proberen en omarmde de Green Vibes in Flevoland. Zo trok ze de natuur in op zoek naar the big five en leerden ze alles over windkracht en biologische wijn.

Ga op kanosafari in Horsterwold

Het Horsterwold is een bijzonder en jong bosgebied in de buurt van Zeewolde. Het hele jaar door kun je hier wandelen en fietsen. Het gebied heeft een zogenaamde stille kern waar de natuur zijn gang kan gaan. Het Horsterwold is een belangrijk leefgebied van de bever. In de zomermaanden is het erg leuk om per kano op ontdekking te gaan in het leefgebied van deze bijzondere dieren. Tijdens een kanosafari wordt je vergezeld door de boswachter de je alles kan vertellen over de bever en de natuur. Ontdek al varend alles wat dit groene gebied te bieden heeft.

De biologische wijn van El Placer

In Nederland liggen verschillende wijngaarden, ook in Lelystad. Bij biologische wijngaard El Placer worden op een duurzame manier druiven gekweekt. Op vrijdagen en zaterdagen ben je van harte welkom om een kijkje in de wijngaard te nemen. Kom langs om een leuke, informatieve route te lopen, kies jouw favoriete wijnen uit in het winkeltje en ontdek het duurzame verhaal dat de eigenaren je graag vertellen. Neem deel aan een van de workshops. Zo is er een Green Vibes Wijn en Kruiden arrangement te boeken.

Een tropisch klimaat bij Orchideeën Hoeve

Als bloemen-, planten- en dierengek zit je bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest goed. Perfect voor natte of frisse najaarsdagen aangezien je heerlijk warm langs tropische planten en dieren loopt. Ontdek unieke vlindersoorten in de vlindertuin en leer meer over de verschillende orchideeënsoorten. Als je met het hele gezin gaat is het ook erg leuk om de diertjes te voeren.

Met volle kracht vooruit bij Windkracht 11

Als je in Flevoland bent, zal je zeker windmolens zien. Deze imposante bouwwerken staan verspreid door de provincie hoog in de lucht te draaien. Ondanks dat deze vorm van duurzame energie opwekken zo bij Nederland hoort, weten maar weinig mensen hier meer over en daarom is het informatiecentrum 11 Beaufort in de Noordoostpolder ontstaan. wandel gewoon eens binnen en leer de achtergrondinformatie van de windmolens. Wil jij de grootsheid zelf ervaren? Maak dan een wandeling over de dijk langs windpark Windmolenpark Westermeerdijk.

Pluk je eigen boeket bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen

In het teken van groen, is Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen een must visit. Pluk je eigen boeketten met bloemen en grassen en stel je eigen boeket samen. Kom langs in het voorjaar en pluk kleurrijke tulpen of ontdek bijzondere zomerbloemen in de zomermaanden. Geniet na het plukken van een lekker drankje en vers taartje in de gezellige kas die op het terrein staat.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!