Streekproducten

Kom kokkerellen met de pure streekgerechten van gezonde Flevolandse bodem. Hier vind je de lekkerste recepten, tips voor boerderijwinkels en voedselbossen. Laat je verleiden door de verschillende mogelijkheden en kies voor de verse ingrediënten uit de polder. Daar kan toch niks tegenop?

Oogsttijd - Kweken en verbouwen

Oogst je eigen groente en fruit

In de maanden september en oktober is het oogsttijd in Flevoland. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt in Flevoland gekweekt of verbouwd. Ga langs één van de vele boerderijwinkeltjes en koop versgeoogste producten. Of oogst ze zelf. 

Waar kun je fruit plukken

Eet lokaal

Flevoland is een echte landbouwprovincie. Ook tijdens de crisis blijven lokale ondernemers ons voeden. Steun en bezoek lokale boeren, wijnhandelaren, bakkers, brouwers, producenten en horeca. Neem het heft in eigen handen en support your local. Bestel lokale producten online en laat ze thuis bezorgen, bezoek een boerderijwinkel naast de reguliere supermarkt of stop eens bij dat verkoopkraampje aan de weg.

Eet lokaal

Proef de smaak van Flevoland - met Flevolandse ingrediënten

Boerderijwinkels - met streekproducten

Liever zelf kokkerellen?

Op vakantie in Flevoland en zelf koken? Ga dan eens op zoek naar onze streekprodukten van de Flevolande boeren. Pure heerlijkheden van gezonde Flevolandse bodem. Rijp geoogst fruit, ambachtelijke boerenzuivel, kakelverse eieren, eerlijk vlees, smakelijke aardappelrassen, dauwverse seizoensgroenten, lokale wijnen en bieren en natuurlijk verse vis.  

Meer info over boerderijwinkels

Voedselbossen - Eten uit de boom

‘garden of eden’

Laat je verleiden door wat misschien wel de perfecte combinatie van natuur en landbouw is, een knipoog naar de ‘garden of eden’. Een bos waar je niks hoeft te doen en het eten toch uit de boom zo in je hand valt. Bessen, appels, walnoten en druiven, het groeit er allemaal door elkaar.

Meer info over voedselbossen in Flevoland

Flevoverhaal - tips van locals