Eten & Drinken

Kom kokkerellen met de pure streekgerechten van gezonde Flevolandse bodem. Of ga culinair genieten in de lekkerste restaurants van Flevoland. 

Oogsttijd!

Oogst je eigen groente en fruit

In de maanden augustus en september is het oogsttijd in Flevoland. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt in Flevoland gekweekt of verbouwd. Ga langs één van de vele boerderijwinkeltjes en koop versgeoogste producten. Of oogst ze zelf. 

Uit eten

Buiten de deur eten

Zin om met de kids te eten in een sprookjesachtig pannenkoekrestaurant?
Of liever met z’n tweeën uitgebreid dineren in een toprestaurant? Geniet van een drankje midden in de natuur. Of aan het water, in een sfeervolle haven. In de steden of in de dorpskernen van Flevoland: overal kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Streekproducten

Liever zelf kokkerellen?

Op vakantie in Flevoland en zelf koken? Ga dan eens op zoek naar onze streekprodukten. Pure heerlijkheden van gezonde Flevolandse bodem. Rijp geoogst fruit, ambachtelijke boerenzuivel, kakelverse eieren, eerlijk vlees, smakelijke aardappelrassen, dauwverse seizoensgroenten, lokale wijnen en bieren en natuurlijk verse vis.  

Voedselbossen

Laat je verleiden door wat misschien wel de perfecte combinatie van natuur en landbouw is, een knipoog naar de ‘garden of eden’. Een bos waar je niks hoeft te doen en het eten toch uit de boom zo in je hand valt. Bessen, appels, walnoten en druiven, het groeit er allemaal door elkaar.

Meer info

Flevoverhaal - tips van locals