Eten & Drinken

Kom kokkerellen met de pure streekgerechten van gezonde Flevolandse bodem. Of ga culinair genieten in de lekkerste restaurants van Flevoland. 

In reactie op het coronavirus heeft de Nederlandse regering aanvullende maatregelen genomen. Tot en met 6 april zijn openbare bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn geannuleerd. Horeca, musea, theaters of openbare verzamelplaatsen zoals attracties zijn gesloten. Supermarkten en winkels zijn wel geopend. Bekijk voor de actuele status de website RIVM.nl

Eet lokaal

Juist nu!

Flevoland is een echte landbouwprovincie. Ook tijdens de crisis blijven lokale ondernemers ons voeden. Steun en bezoek lokale boeren, wijnhandelaren, bakkers, brouwers, producenten en horeca. Neem het heft in eigen handen en support your local. Bestel lokale producten online en laat ze thuis bezorgen, bezoek een boerderijwinkel naast de reguliere supermarkt of stop eens bij dat verkoopkraampje aan de weg. 

Eet lokaal

Streekproducten

Liever zelf kokkerellen?

Op vakantie in Flevoland en zelf koken? Ga dan eens op zoek naar onze streekprodukten van de Flevolande boeren. Pure heerlijkheden van gezonde Flevolandse bodem. Rijp geoogst fruit, ambachtelijke boerenzuivel, kakelverse eieren, eerlijk vlees, smakelijke aardappelrassen, dauwverse seizoensgroenten, lokale wijnen en bieren en natuurlijk verse vis.  

Meer info over boerderijwinkels

Uit eten

Buiten de deur eten

Zin om met de kids te eten in een sprookjesachtig pannenkoekrestaurant?
Of liever met z’n tweeën uitgebreid dineren in een toprestaurant? Geniet van een drankje midden in de natuur. Of aan het water, in een sfeervolle haven. In de steden of in de dorpskernen van Flevoland: overal kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Bekijk het overzicht van restaurants

Oogsttijd!

Oogst je eigen groente en fruit

In de maanden augustus en september is het oogsttijd in Flevoland. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt in Flevoland gekweekt of verbouwd. Ga langs één van de vele boerderijwinkeltjes en koop versgeoogste producten. Of oogst ze zelf. 

Voedselbossen

‘garden of eden’

Laat je verleiden door wat misschien wel de perfecte combinatie van natuur en landbouw is, een knipoog naar de ‘garden of eden’. Een bos waar je niks hoeft te doen en het eten toch uit de boom zo in je hand valt. Bessen, appels, walnoten en druiven, het groeit er allemaal door elkaar.

Meer info over voedselbossen in Flevoland

Blog

Appels en Peren oogsten

Geplaatst op 25 september 2019 by Katja Staring

Katja Staring van Daily Greenspiration bracht in september een bezoek aan Flevoland. Lees hier haar plukbelevenis bij Fruitboerderij Vink in Kraggenburg. 

Lees hier de blog

Flevoverhaal - tips van locals