Wie is Visit Flevoland

Visit Flevoland is dé destinatiemarketing organisatie voor Flevoland voor de vrijetijdssector. Wij zijn een ondernemend, creatief en (wo)man-made team. Een groep enthousiaste mensen met kennis van zaken en de durf om Flevoland duidelijk anders te vermarkten.

Het team - We zijn met 6

Missie

Positief imago

Flevoland staat alom bekend als het door mensen gemaakte nieuwe land. Waar ruimte is om idealen te realiseren. Waar de toekomst door mensen (met elkaar) wordt gemaakt. De vele idealen van inwoners en ondernemers verrijken en vernieuwen het gebied. We zijn trots op waar Flevoland voor staat en vertellen het Verhaal van Flevoland nationaal en internationaal. 

Visie

Flevoland in 2025

Flevoland is uniek. De vrijetijdssector groeit en draagt steeds meer bij aan de bekendheid en de economische groei van Flevoland. Flevoland heeft een uniek verhaal te vertellen. De vrijetijdssector is een kansrijke sector, waarin ondernemers en organisaties actief bijdragen aan het unieke verhaal van Flevoland.

Lees ons marketingplan

Strategie

Endorsement

Flevoland als gebied is van ons allemaal. Samen zijn we Flevoland. Samen maken we elke dag Flevoland. Dit samen bouwen aan Flevoland, vanuit eenzelfde identiteit en verhaal, noemen we endorsementstrategie.

Merk

Brandmanagement

Wij zijn verantwoordelijk voor het brandmanagement van het merk Flevoland in de vrijetijdssector. Hoe we dit doen staat beschreven in onze partnerguide.  

Partnerguide

Core business

Uitvoeringsorganisatie

Wij zijn de uitvoeringsorganisatie van Provincie Flevoland voor het onderdeel toerisme & recreatie. De kennis van brandmanagement, destinatiemarketing en communicatie is de basis voor het uitvoeren van de opdracht. De opdracht staat beschreven in de Uitvoeringsagenda Recreatie & Toerisme. 

Uitvoeringsagenda Recreatie & Toerisme

Naast de opdrachten voor Provincie Flevoland voeren we ook andere opdrachten uit voor verschillende opdrachtgevers. Je kunt ons inzetten als adviseur, uitvoerder, coördinator, aanjager en trekker voor het versterken van Flevoland als vrijetijdsbestemming.

Voorbeelden - van andere opdrachten

Nieuwe naam

Visit Flevoland

Visit Flevoland is sinds 15 november 2018 de nieuwe naam van de destinatiemarketing organisatie voor de vrijetijdssector in het gebied Flevoland. Voor die tijd was de naam Toerisme Flevoland.
Vanwege een re-branding van het merk Flevoland en een verbreding van de sector was de benaming 'Toerisme' niet meer toereikend.