Cultuur & Events

Flevoland biedt ruimte. Ruimte voor cultuur. Ruimte om te ontdekken. Ruimte om te genieten. Ruimte voor festivals, bijzondere locatietheaters en events. Wie kent ze niet? Festivals zoals Lowlands, Wijland, Sunsation en Zand en de voorstellingen van theatergroep Vis à Vis, Prins te Paard en Suburbia. Graag laten we je inspireren zodat je Flevoland kunt gaan ontdekken.

musea

# Het nieuwe ontdekken

Flevoland telt verschillende musea voor jong en oud. Met thema's zoals geschiedenis, veiligheid, water, wind of luchtvaart. Ontdek de eeuwenoude historie en de kunst van Flevoland. Breng een bezoek aan de bekende LandArt Exposure de hurkende man van de maker Antony Gormley of het Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, Museum Schokland of het Dutch Digital Art Museum in Almere. Van Werelderfgoed tot hedendaagse kunst. Flevoland zal je nooit vervelen.

Meer over musea

Festivals

# Genieten

Natúúrlijk ken je festival Lowlands wel. En van Defqon1 heb je vast ook wel eens gehoord. Naast deze grote festivals is er in Flevoland ook ruimte voor heel veel wat minder grote festivals. Denk maar eens aan de culturele festivals Wijland, Free Festival Almere, Festival LOF en het poëziefestival Sunsation. Ga je liever met je blote voeten dansen in het zand? Dan bezoek je natuurlijk strandfestival ZAND in Almere Strand.

Meer over festivals
Festival Lowlands Dronten 94 Festival Lowlands Dronten 07

locatietheater

# Theaterspektakel

Flevolanders zijn innovatief. Ze maken graag gebruik van de mogelijkheden die dit man-made land biedt. Zo organiseert een aantal theatergezelschappen prachtig locatietheater, waarbij de omgeving de inspiratie voor de voorstelling vormt. Ontdek in onze agenda alle aanstaande theatervoorstellingen en evenementen en plan je bezoek.

Plan je bezoek

Cultuur en events - in Flevoland

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!