Fietsroute Burchtroute op fietsknooppunten 39 km


  Deze fietsroute start bij Restaurant 'de Wipkip' in Kuinre. (Tussen knooppunt 1 en 88 in) Hier kunt u uw auto parkeren en starten met een heerlijk kopje koffie. Ook kunt u uw fietstocht afsluiten met een heerlijke lunch of diner. Heeft u geen fietsen mee? Geen nood, bij het restaurant kunt u fietsen huren.

  Kuinderburcht
  Vanaf de Wipkip gaat u rechts richting Kuinre. Bij de Hopweg slaat u linksaf en links gelijk het betonfietspad op, richting "burcht"/ "kuinderbos route". Vervolgens komt u bij knooppunt 24, daar gaat u rechts af en volgt u de bordjes naar knooppunt 46.
  De fietstocht door het Kuinderbos is grotendeels over de fietsbetonpaden. U komt langs de Kuinderburcht. Kuinderburcht is de naam van twee opeenvolgende burchten nabij Kuinre, nu gelegen bij Luttelgeest.

  Vervolgens gaat u het oude land op en komt u langs plaatsjes als: Slijkenburg, Ossenzijl en Blankenham.

  Orchideeën Hoeve
  Aan het einde van de fietsroute komt u langs de Orchideeën Hoeve, hier kunt u een wereldreis in 1 dag beleven met alle diverse tuinen zoals: Lorituin, Vlindertuin, Mangrovebos. Een mooie afsluiter op deze fietsroute.

  Streekproducten
  Vergeet ook niet om nog wat vers fruit mee te nemen in de gezellige boerderijwinkels Hoekstra en Verhage. Deze boerderijwinkels bevinden zich ook aan het eind van de fietsroute aan de Oosterringweg.

  Fietsknooppunten:
  1 - 46 - 33 - 26 - 27 - 32 - 5 - 35 - 51 - 40 - 6 - 82 - 15 - 24 - 88 - 1

  Dit ga je zien

  Startpunt: Restaurant de Wipkip
  Kuinderweg 52
  8315 PX LUTTELGEEST
  Eindpunt: Restaurant de Wipkip
  Kuinderweg 52
  8315 PX LUTTELGEEST

  Neem alvast een kijkje