Route 8317


Route 8317 is een (fiets)route van ongeveer 25 km door de mooie omgeving van het dorp Kraggenburg in Noordoostpolder, Flevoland. De route verbindt alle toeristisch interessante locaties met elkaar. De naam is gerelateerd aan de postcode van het bijzonder gevarieerde recreatiegebied.

De ondernemers presenteren met trots het gebied met hun eigen streekproducten en cultuurhistorische waarden. Ontdekken, beleven, proeven, ruiken en voelen. Wij ontvangen u graag!

De route is te downloaden via de website www.route8317.nl, en in gedrukte vorm verkrijgbaar bij alle deelnemende organisaties.

Kraggenburg is een echt recreatiedorp omringd door prachtige bossen en natuurgebieden. De aantrekkelijke omgeving nodigt uit voor een gevarieerde fietsroute over de vele goed onderhouden fietspaden. Afwisselend rijdt u door het bos, over de dijk langs het water met uitzicht op het oude land, over de terp Oud-Kraggenburg, langs de uitgestrekte akkers of tussen de hooglanders door op het Kadoelerveld. Een uitstapje maakt u naar het pioniersmuseum, de speeltuin of het strand. Langs de route is voor alle leeftijden wat leuks te beleven, waardoor de route geschikt is voor gezinnen, voor groepen, maar ook voor senioren, (geoefende) fietsers en wandelaars. U bepaalt zelf hoe lang u over de route doet en waar u afstapt.

Dit ga je zien

Startpunt: HCR van Saaze
Dam 16
8317 AV KRAGGENBURG
Eindpunt: HCR van Saaze
Dam 16
8317 AV KRAGGENBURG

Neem alvast een kijkje

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan