Boerderij De Zuiderkrib

Boerderij De Zuiderkrib ligt op een historisch plek in de Noordoostpolder: op de door mensen aangelegde leidam de Zuiderkrib te midden van de voormalige Zuiderzee. Deze leidam liep vroeger van 't Bakenhuisje van Genemuiden naar de lichtwachterswoning van Oud Kraggenburg. Overal zie je de voor de Noordoostpolder zo kenmerkende rechte lijnen en vanaf de Zwartemeerdijk heb je een prachtig gezicht op de landerijen.

Voorheen had De Zuiderkrib een puur agrarische bestemming, tegenwoordig is de boerderij ook een recreatieve bestemming. Kom eens langs en geniet bij Zuiderkrib van verschillende ludieke actititeiten en arrangementen in een weidse plattelandsomgeving.

Overnachten op de ZuiderKRIB

Uniek, bijzonder én een ware beleving. Da…

Boerderij De Zuiderkrib ligt op een historisch plek in de Noordoostpolder: op de door mensen aangelegde leidam de Zuiderkrib te midden van de voormalige Zuiderzee. Deze leidam liep vroeger van 't Bakenhuisje van Genemuiden naar de lichtwachterswoning van Oud Kraggenburg. Overal zie je de voor de Noordoostpolder zo kenmerkende rechte lijnen en vanaf de Zwartemeerdijk heb je een prachtig gezicht op de landerijen.

Voorheen had De Zuiderkrib een puur agrarische bestemming, tegenwoordig is de boerderij ook een recreatieve bestemming. Kom eens langs en geniet bij Zuiderkrib van verschillende ludieke actititeiten en arrangementen in een weidse plattelandsomgeving.

Overnachten op de ZuiderKRIB

Uniek, bijzonder én een ware beleving. Dat zijn de kernwoorden van het slaapfeest op onze boerderij op de bodem van de Zuiderzee. Op sectienr. T121 ga je het allemaal vinden. Of je nu kiest voor de 'boven op de dijk'-ervaring of voor het luxe vertoeven in één van de logementen. Wees welkom aan de rand van Kraggenburg. 

Slapen op de dijk

Je kunt hier slapen op de dijk. Boek het dijkhuisje eens voor een nachtje of voor een weekend. Het tiny house op de dijk vervelt je via zijn ludieke inrichting het verhaal van dit stukje Noordoostpolder. Weet jij bijvoorbeeld de betekenis van de visserstrui? Of hoe heftig het eraan toe kon gaan op de terp van de Lichtwachter? En wat nu precies de functie was van de leidammen die over deze akker liepen? Nieuwsgierig geworden? Grijp de kans en kom slapen op de dijk.

Wil jij ook wakker worden met niets om je heen? Alleen met groen gras, wuivend riet en uitzicht over het water? Kom dan 2 nachtjes vertoeven in een van alle gemaaken voorzien tiny house op de dijk. Met als extraatje, zoals de bedoeling is van tiny houses, een stukje bewustwording van je omgeving en de luxe waarin we allemaal leven. Waar beter dan te midden van de natuurlijke elementen, achter op de akker van de boer, kun je dit nog beleven?

Wakker worden als de zon opkomt of door de vogels op het water gewekt worden. Lopen over de dijk met je voeten in het gras en met zicht op een lappendeken van kleurschakeringen. 's Nachts staren naar de sterren en naar de lichtjes aan de overkant van het meer. Slenteren over de pier van landschapskunstwerk PIER+HORIZON. De zon en de wind voelen en in de verte de kerktoren van Genemuiden zien. Wil jij je ook laten inspireren door deze bijzondere plek? Boek dan een weekend slapen op de dijk.

Slapen op de dijk biedt plek voor max. 2 personen. Het tiny house beschikt over een droogtoilet en douche en heeft een vide met een 2-persoons bed en kijkramen naar buiten. Er is een klein keukentje met fornuis en koelkast en je kunt een heerlijk kopje koffie zetten met een percolator. Het tiny house wordt verwarmd met vloerverwarming. Jouw begint al op de parkeerplek bij de boerderij, waar vandaan een wandeling van 1 km je bij je bestemming brengt.

Slapen in de WEI

Overnacht in een rustige en groene omgeving, kijk uit over de akkers of het water, ga op avontuur richting de dijk en loop met je voeten in het gras en val in slaap in de hangmat... Plaats je tent tussen de fruitbomen, parkeer je camper zoals jij wilt, ga eropuit met de picknickmand of drink thee in de tuin, plons in het Zwartemeer en kook gezellig met medekampeerders onder de overkapping op het open vuur. Pluk een boeket in de bloemenpluktuin. Kortom: beleef, proef en geniet.

De aanwezige faciliteiten voor slapen in de WEI zijn:

 • warme buitendouche
 • vuurplaats
 • toilet
 • aangepast toilet
 • 1 ruime douche
 • wasgelegenheid
 • afwasgelegenheid
 • gebruik van shampoo-badschuim-afwasmiddel
 • slingertouw en nestschommel voor kinderen
 • er zijn kippen en poezen en 1 pony
 • er is een traptrekkertje e.d.
 • stroom tegen betaling

Let op: geen chemisch toilet of grijswater stortplaats, bij nat weer is de camperplek gesloten en geen honden toegestaan op de kampeerplekken.

Boek jouw plek meteen via deze link.

Arrangementen

Voor de slaapgasten van de Zuiderkrib zijn er leuke Toer de Boer-arrangementen:

 • huur van een E chopper, met mooie route over Oud en Nieuw Land
 • huur van een kano om het Zwarte Meer te verkennen.

Slaap- en daggasten kunnen iedere maandag- en donderdagmiddag van 12:30 tot 16:30 uur op het terras van de koffie- en theeschenkerij van Zuidpunt T121 genieten van versie barista-koffie met zelfgemaakte taart. Iedere eerste zondag van de maand van april t/m oktober is het terras ook open. Op andere dagen is de horecagelegenheid boekbaar voor locatiehuur of besloten bijeenkomsten in combinatie met een arrangement.

Ook leuk: kom je eigen boeket plukken in de pluktuin of huur een goed gevulde picknickmand en wandel naar de dijk voor een een lunch in alle rust en met prachtig uitzicht.

Bloemen en bessen plukken

Kom je eigen prachtboeket plukken in de pluktuin. Leuk voor groot en klein. Je kiest zelf hoeveel en welke bloemen je knipt. Materialen zoals een schaartje en touw zijn aanwezig in de tuin. Het is wel handig om zelf een emmer mee te nemen voor vervoer en versheid. Betaling voor de geplukte bloemen gebeurt op basis van vertrouwen. Er hangt een prijslijst met QR-code in de pluktuin. 

Tijdens het seizoen kun je naast een plukboeket ook vers fruit plukken. In de gangpaden staan borden met uitleg over het ras en ook of ze geplukt mogen worden. Plukken gaat op gewicht en er zijn bakjes aanwezig. De bessen zijn heerlijk om zo te eten of te verwerken in een taart.

De pluktuin is open vanaf juni t/m eind oktober van 10.00-18.00. Bij warme dagen is de tuin eerder en langer geopend. Exacte openingstijden zijn te vinden op de Facebookpagina van De Zuiderkrib (zie link hieronder).

In de pluktuin staat een wilgentenen hut, waar je even kunt zitten of waar de kinderen kunnen spelen, lekker verkoelend op een warme dag! Ook is er een picknicktafel waar je gebruik van mag maken.

Picknickmand

Van april t/m eind oktober kun je een picknickmand reserveren. Voor de picknickmand wordt gebruik gemaakt van eerlijke en ambachtelijke producten uit de streek. De picknickmand bevat:

 •  een picknickkleed, borden en bestek etc.
 • hartige taart en zoete taart, proeverij
 • luxe broodje gezond met oude kaas of ham
 • koffie of thee
 • melk, karnemelk(bio), stadse limonade of een fruitsapje
 • fruit van het seizoen
 • yoghurtje-kwark (bio)

De picknick zit verpakt in een handige fruitkist en wordt geleverd op een karretje voor vervoer naar de pluktuin of dijk. Smikkel de inhoud lekker op en breng de kist en het karretje na afloop terug.

Streekproducten

In de oude koeienstal staat een kast met verkoop van streekproducten die we gebruiken voor onze picknickmanden en ontbijt. Ook vind je er eerlijk gemaakte producten van onze Leerwerkboerderij Xtrakragt. Vind jij deze producten ook zo lekker? Neem ze dan mee voor thuis.

Zelfbediening: Koffie van KEET

Achter de Zwartemeerdijk ligt het land art kuntswerk PIER+HORIZON, waar de Zuiderkrib op zomerse dagen Koffie van KEET neerzetten met koffie, koek en koude sap in de picknickmand….een verassing te midden van de akkers.

Rustpunt

Bij de Zuiderkrib mag je (uit)rusten. Speciaal hiervoor staat er een pipowagen aan de weg. Ook is er verkoop van ambachtelijk ijs. Fietsers en wandelaars mogen bovendien gebruik maken van bepaalde faciliteiten op de boerderij, zoals een bandenplaksetje, water, oplaadpunt en toilet. Dit oveigens alleen tijdens openingstijden of aanwezigheid.

Parkeren

Parkeergelegenheid voor de tuin is op het erf nr. 62 (links op de P-vakken) of aan de weg (op de P-plekken van kunstwerk PIER+HORIZON). De pluktuin is via het bruggetje bereikbaar vanaf het fietspad naar de dijk.

Locatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!