Cultuur & Events

Flevoland biedt ruimte. Ruimte voor cultuur. Ruimte om te ontdekken. Ruimte om te genieten. Ruimte voor festivals, bijzondere locatietheaters en events. Wie kent ze niet? Festivals zoals Lowlands, Wijland, Sunsation en Zand en de voorstellingen van theatergroep Vis à Vis, Prins te Paard en Suburbia. Graag laten we je inspireren zodat je Flevoland kunt gaan ontdekken.

musea

# Het nieuwe ontdekken

Flevoland telt verschillende musea voor jong en oud. Met thema's zoals geschiedenis, veiligheid, water, wind of luchtvaart. Ontdek de eeuwenoude historie en de kunst van Flevoland. Breng een bezoek aan de bekende LandArt Exposure de hurkende man van de maker Antony Gormley of het Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, Museum Schokland of het Dutch Digital Art Museum in Almere. Van Werelderfgoed tot hedendaagse kunst. Flevoland zal je nooit vervelen.

Meer over musea

Festivals

# Genieten

Natúúrlijk ken je festival Lowlands wel. En van Defqon1 heb je vast ook wel eens gehoord. Naast deze grote festivals is er in Flevoland ook ruimte voor heel wat minder grote festivals. Bijvoorbeeld voor de culturele festivals Wijland, Free Festival Almere, Festival LOF, de poëziefestival Sunsation of ga je liever met je blote voeten dansen in het zand tijdens strandfestival Zand.

Meer over festivals
Festival Lowlands Dronten 94 Festival Lowlands Dronten 07

Meer cultuur en events - in Flevoland

locatietheater

# Theaterspektakel

Flevolanders zijn innovatief. Ze maken graag gebruik van de mogelijkheden die dit man-made land biedt. Improviseren met de ruimte zorgt ervoor dat een aantal theatergezelschappen prachtig locatietheater aanbiedt. Ontdekt in onze agenda alle theatervoorstellingen en evenementen en plan je bezoek.

Plan je bezoek