Cultuur & Events

Flevoland biedt ruimte. Ruimte voor cultuur. Ruimte om te ontdekken. Ruimte om te genieten. Ruimte voor festivals, bijzondere locatietheaters en events. Wie kent ze niet? Festivals zoals Lowlands, Wildenburg, Wijland, Sunsation en Zand en de voorstellingen van theatergroep Vis a Vis, Prins te Paard en Suburbia. Wat is jouw favoriet?

LET OP: Bij veel locaties is van tevoren reserveren verplicht. Voor up-to-date informatie verwijzen we je graag door naar de website van de locatie zelf. Kijk hier voor de maatregelen die in Flevoland gelden. In alle situaties geldt wel: houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. 

Festivals

Festival Lowlands Dronten 94

Festival Lowlands Dronten 94

© Festival Lowlands - Bart Heemskerk
Festival Lowlands Dronten 07

Festival Lowlands Dronten 07

© Festival Lowlands - Bart Heemskerk

# Genieten

Natúúrlijk ken je festival Lowlands wel. En van Defquon1 heb je vast ook wel eens gehoord. Naast deze grote festivals is er in Flevoland ook ruimte voor heel wat minder grote festivals. Bijvoorbeeld voor de culturele festivals Wildeburg, Wijland, OORD, poëziefestival Sunsation of strandfestival Zand.

 

locatietheater

© Vis á Vis
© Vis á Vis

# Theaterspektakel

Flevolanders zijn innovatief. Ze maken graag gebruik van de mogelijkheden die dit man-made land biedt. Improviseren met de ruimte zorgt ervoor dat een aantal theatergezelschappen prachtig locatietheater aanbiedt. Kijk hieronder bij onze tips voor het actuele aanbod.

Meer cultuur in Flevoland

EVENTS

Zeilen bij Almere Regatta Water

Zeilen bij Almere Regatta Water

© Visit Flevoland

Water, wind en het nieuw gemaakte land

Wat opvalt: Flevolandse evenementen hebben vaak de strijd tegen de elementen als ingrediënt. Zoals bij Europa's oudste long distance triathlon Challenge Amsterdam-Almere. Maar ook bij de Almere Regatta en de Vlaggetjes- en Visserijdagen op Urk spelen wind en water een rol.