Nergens word je zo verrast als in de jongste provincie van Nederland, Flevoland. Een nieuw stukje Nederland dat vroeger alleen maar water was en waar we nu mogen wonen, werken en vooral genieten. Flevoland, cadeau van de zee.

Omringd door dijken en 5 meter onder de zeespiegel ligt een provincie waar nog echt ruimte is voor nieuwe ideeën en dat zie je overal terug. Van indrukwekkende historie en de oer-Hollandse streekproducten tot aan nieuwe natuurgebieden, prachtige architectuur, diverse watersportmogelijkheden en gezellige hotspots. Ben jij op zoek naar spectaculaire uitjes of bijzondere overnachtingen, dan ben je in Flevoland aan het juiste adres. Kom langs en laat je verrassen!

Met vriendinnen

Zo kun je met vriendinnen eindeloos shoppen op diverse locaties, denk aan Batavia Stad Fashion Outlet of bijvoorbeeld in het stadshart van Almere of Emmeloord. Lunchen op het terras, borrelen in één van de mooie horecagelegenheden of cocktails drinken in de skybar op 16 hoog is natuurlijk ook altijd een goed idee. Flevoland leeft en bruist!

Meer restaurants

Met het gezin

Als moeder ben je altijd op zoek naar leuke activiteiten waarbij de kids zich optimaal kunnen vermaken. Wat denk je van appels of peren plukken bij de diverse fruitboerderijen, kaas gemaakt zien worden of de lammetjes bewonderen. Of ga op ontdekking bij de vliegtuigen in het Aviodrome, maak plezier op grote hoogte in klimbos Fun Forest, ga in de achtbanen bij Walibi of kom naar één van de vele indoor speelparadijzen.

Meer kinderactiviteiten

Watersport en stranden

Word jij ook zo blij van water en strand? Dan zit je helemaal op je plek hier. Flevoland is omringd door water en heeft daardoor ook prachtige zandstranden. Geen lange files op een bloedhete dag, maar wel het gevoel hebben alsof je op vakantie bent? Ontdek dan de mooie, langgerekte stranden met diverse horecatentjes. Ben je liever samen actief? Dan kun je je uitleven qua watersport: suppen, kitesurfen, kanoën of varen. Er is van alles te doen in en op het water.

Meer watersport en stranden

Maak herinneringen

Flevoland mag dan wel de jongste provincie zijn, er ligt een prachtig verhaal met historie aan je voeten. Er zijn vele plekken waarop je meegenomen wordt naar de geschiedenis, even terug in de tijd. Denk aan musea en de Bataviawerf, maar ook aan de scheepswrakken die zich nog steeds verspreid over de provincie onder de grond bevinden. Er zijn ook speciale doorkijkpanelen in de natuur geplaatst. Kijk je door deze panelen, dan zie je exact dezelfde plek maar dan vele jaren geleden. Dit zijn niet alleen educatieve locaties maar ook zeker de moeite waard om opa of oma eens mee erop uit te nemen. Bijzondere momenten om samen te beleven. Memories last forever!

Meer erfgoed

Natuur

De natuur in gaan hoeft helemaal niet saai te zijn. Flevoland heeft heel veel mooie natuurgebieden, zoals Natuurpark Lelystad, vogelparadijs Marker Wadden, het Waterloopbos in de Noordoostpolder en natuurlijk hét Nationaal Park Nieuw Land! Hieronder vallen bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen, waar je op safari kunt, en de Lepelaarplassen, waar je vogels kunt spotten. Pak het eens anders aan en ontdek de natuur op een e-chopper of fatbike! Naast al het mooie groen staat Flevoland gedurende de maanden april en mei volop in kleur. Overal vind je prachtige tulpenvelden of pluktuinen. Zeker de moeite waard om hier heen te gaan voor mooie selfies of een bos vers geplukte tulpen.

Meer natuur

Land art

Flevoland staat vol met kunstobjecten, gewoon buiten in de natuur en voor iedereen gratis toegankelijk. Zo kun je een speciale route doen waarbij je langs alle objecten komt, of je rijdt gewoon willekeurig naar één specifiek object. Saai? Nee totaal niet! De kunstenaar heeft uiteraard zijn best gedaan om je te verrassen. Door sommige objecten kun je zelfs heenlopen, of romantisch een spelletje hide & seek spelen met je partner! Door middel van het object wordt een stukje historie van Flevoland verteld. En wist je dat Flevoland eind 2022  - mede dankzij deze indrukwekkende land art - de award voor ‘Binnenlandse Reisbestemming van het jaar’ heeft gewonnen?

Meer land art

Laat je verrassen en ontdek de diversiteit van onze jongste provincie. Wil je meer inspiratie voor een dagje uit of blijf je lekker een heel weekend? Lees dan hier de ervaringen van diverse influencers en gastbloggers of ga naar onze home page voor meer tips, bijzondere locaties en mooie routes. Flevoland, cadeau van de zee.

Wil je weten waar de bovenstaande video en foto's zijn gemaakt? - Bekijk hier de locaties.