Flevoland, cadeau van de zee

Nergens word je zo verrast als in de jongste provincie van Nederland, Flevoland. Een nieuw stukje Nederland dat vroeger alleen maar water was en waar we nu mogen wonen, werken en vooral genieten. Flevoland, cadeau van de zee.

Omringd door dijken en 5 meter onder de zeespiegel ligt een provincie waar nog echt ruimte is voor nieuwe ideeën en dat zie je overal terug. Van indrukwekkende historie en de oer-Hollandse streekproducten tot aan nieuwe natuurgebieden, prachtige architectuur, diverse watersportmogelijkheden en gezellige hotspots. Ben jij op zoek naar spectaculaire uitjes of bijzondere overnachtingen, dan ben je in Flevoland aan het juiste adres. Kom langs en laat je verrassen!

Met vriendinnen

Met vriendinnen kun je in Flevoland op diverse locaties eindeloos shoppen, zoals bij Batavia Stad Fashion Outlet of bijvoorbeeld in het stadshart van Almere of Emmeloord. Lunchen op het terras, borrelen in één van de mooie horecagelegenheden of cocktails drinken in de skybar op 16 hoog is natuurlijk ook altijd een goed idee. Flevoland leeft en bruist!

Meer horeca

Met het gezin

Als moeder ben je altijd op zoek naar leuke activiteiten waarbij de kids zich optimaal kunnen vermaken. Wat denk je van appels of peren plukken bij de diverse fruitboerderijen, kaas gemaakt zien worden of de lammetjes bewonderen? Of ga op ontdekking bij de vliegtuigen in het Aviodrome, maak plezier op grote hoogte in klimbos Fun Forest, ga in de achtbanen bij Walibi of kom naar één van de vele indoor speelparadijzen.

Meer kinderactiviteiten

Watersport en stranden

Word jij ook zo blij van water en strand? Dan zit je helemaal op je plek hier. Flevoland is omringd door water en heeft daardoor ook prachtige zandstranden. Geen lange files op een bloedhete dag, maar wel het gevoel hebben alsof je op vakantie bent? Ontdek dan de mooie, langgerekte stranden met diverse horecatentjes. Ben je liever samen actief? Dan kun je je uitleven qua watersport: suppen, kitesurfen, kanoën of varen. Er is van alles te doen in en op het water.

Meer watersport en stranden

Maak herinneringen

Flevoland mag dan wel de jongste provincie zijn, er ligt een prachtig verhaal met historie aan je voeten. Er zijn vele plekken waarop je meegenomen wordt naar de geschiedenis, even terug in de tijd. Denk aan musea en de Bataviawerf, maar ook aan de scheepswrakken die zich nog steeds verspreid over de provincie onder de grond bevinden. Er zijn ook speciale doorkijkpanelen in de natuur geplaatst. Kijk je door deze panelen, dan zie je exact dezelfde plek maar dan vele jaren geleden. Dit zijn niet alleen educatieve locaties maar ook zeker de moeite waard om opa of oma eens mee erop uit te nemen. Bijzondere momenten om samen te beleven. Memories last forever!

Meer erfgoed

Natuur

De natuur in gaan hoeft helemaal niet saai te zijn. Flevoland heeft heel veel mooie natuurgebieden, zoals Natuurpark Lelystad, vogelparadijs Marker Wadden, het Waterloopbos in de Noordoostpolder en natuurlijk hét Nationaal Park Nieuw Land! Hieronder vallen bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen, waar je op safari kunt, en de Lepelaarplassen, waar je vogels kunt spotten. Pak het eens anders aan en ontdek de natuur op een e-chopper of fatbike! Naast al het mooie groen staat Flevoland gedurende de maanden april en mei volop in kleur. Overal vind je prachtige tulpenvelden of pluktuinen. Zeker de moeite waard om hier heen te gaan voor mooie selfies of een bos vers geplukte tulpen.

Meer natuur

Land art

Flevoland staat vol met kunstobjecten, gewoon buiten in de natuur en voor iedereen gratis toegankelijk. Zo kun je een speciale route doen waarbij je langs alle objecten komt, of je rijdt gewoon willekeurig naar één specifiek object. Saai? Nee totaal niet! De kunstenaar heeft uiteraard zijn best gedaan om je te verrassen. Door sommige objecten kun je zelfs heenlopen, of romantisch een spelletje hide & seek spelen met je partner! Door middel van het object wordt een stukje historie van Flevoland verteld. En wist je dat Flevoland eind 2022  - mede dankzij deze indrukwekkende land art - de award voor ‘Binnenlandse Reisbestemming van het jaar’ heeft gewonnen?

Meer land art

Eiland op het droge

Je zult toch maar je hele leven op een eiland in de woeste Zuiderzee hebben gewoond en opeens omgeven worden door nieuw land. Dat overkwam de bevolking van Urk toen het eerste deel van Flevoland in de jaren '40 van de vorige eeuw werd drooggelegd. Maar ja, als eilandbewonder neem je natuurlijk niet zomaar afscheid van je identiteit en gewoontes en dus waan je je als bezoeker op het voormalige eiland Urk even helemaal terug in de tijd: je ziet mensen in klederdracht, vis speelt nog een grote rol in het dagelijks leven en je moet oppassen niet te verdwalen in de smalle straatjes, ook wel ginkies genoemd, Urk is een toeristische parel die de Flevolandse geschiedenis ver vooruit gaat.

Meer erfgoed

Eropuit in de herfst

Er is geen seizoen waarin je er niet met de kinderen opuit kunt in Flevoland. Neem nou de herfst: de perfecte tijd voor een heerlijke boswandeling. De bomen kleuren van groen naar oranje, geel en rood en naast het wandelpad spot je ontgetwijfeld diverse soorten paddenstoelen. Wil je meer zien dan alleen de prachtige natuur? Kies dan eens voor het Waterloopbos, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven op het schaalmodel van de Maasvlakte. Lekker rennen en met water spelen. Na afloop een mok warme chocolademelk bij Paviljoen Het Proeflab// en je hebt geen kind meer aan ze...

Meer wandelen

Bijzonder overnachten

Een nachtje in een hotel of een weekje op de camping in Flevoland? Tuurlijk, keuze zat! Maar Flevoland grossiert ook in bijzondere overnachtingslocaties. Wat denk je van een luxe boutique lodge midden in een wijngaard? Kleinschalig, dus ideaal voor een romantisch weekendje weg met je lief. Je komt hier heerlijk tot rust, terwijl je 's avonds een wijntje drinkt op je eigen overdekte veranda en 's ochtends geniet van een heerlijk ontbijt in bed. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een overnachting in een boomhut, in een cabin op een vlot of in een zeecontainer. Een unieke ervaring waarmee je je vrienden ongetwijfeld stikjaloers maakt. Ach, dan gaan zij toch binnenkort ook bijzonder overnachten in Flevoland..?!

Meer bijzonder overnachten

Laat je verrassen en ontdek de diversiteit van onze jongste provincie. Wil je meer inspiratie voor een dagje uit of blijf je lekker een heel weekend? Lees dan hier de ervaringen van diverse influencers en gastbloggers of ga naar onze home page voor meer tips, bijzondere locaties en mooie routes. Flevoland, cadeau van de zee.

Wil je weten waar de bovenstaande video en foto's zijn gemaakt? - Bekijk hier de locaties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!