Januari: een frisse start

Goede voornemens, dingen die je anders of beter wilt doen, wie heeft ze niet? De jaarwisseling is een perfect moment om ze in de praktijk te brengen. Een nieuw jaar, een frisse start, toch? Maar zie die goede voornemens maar eens vol te houden…

Niet voor niets zie je in januari in veel folders sportkleding en sportattributen staan, want meer bewegen staat bij veel mensen hoog op de lijst met goede voornemens. Maar je hoeft niet meteen in training om een marathon te kunnen rennen, hoor. Begin gewoon rustig. Ga eens een mooie route fietsen of maak wat vaker een wandeling. De natuur van Flevoland is uitnodigend genoeg om ontdekt te worden, ook in de winter. Fietsend of wandelend kom je over dijken, door bossen en langs uitgestrekte akkers. Neem eens een kijkje bij onze fietsroutesuggesties.

Meer over fietsen in Flevoland

Wandelen kun je natuurlijk gewoon in je eigen woonomgeving doen, maar om je goede voornemen om meer te bewegen makkelijker vol te kunnen houden, doet een verandering van je uitzicht tijdens dat wandelen vaak wonderen. In Flevoland kun je kiezen voor wandelen door de natuur, langs bijzondere architectuur of via cultuurhistorische wandelroutes. Je vindt onze tips hier.

Meer over wandelen in Flevoland

Ben je niet zo’n buitenmens en zoek je inspiratie om in een overdekte setting meer te gaan bewegen? Je kunt natuurlijk naar een sportschool of -vereniging gaan voor je wekelijkse dosis beweging. Maar daarnaast biedt Flevoland heel veel leuke activiteiten die je samen met familie of vrienden kunt doen, en waarbij je eigenlijk niet eens door hebt dat je weer een flinke portie beweging scoort.

Zo kun je gaan bowlen, laser gamen of in het donker een potje minigolf spelen. Is dat je nog niet actief genoeg? Kies dan voor indoor mountainbiken of indoor skiën. Je zult er zoveel plezier aan beleven, dat je niet eens door hebt dat je ondertussen ook tig calorieën aan het verbranden bent. Neem eens een kijkje bij het overzicht van indoor sport & spel in Flevoland en kies jouw activiteit.

Meer over indoor sport & spel in Flevoland

Nog zo’n veel gehoord goed voornemen, trouwens: gezonder eten. Laat dat nou juist in de agrarische provincie Flevoland heel makkelijk zijn! Hier kun je bijna overal praktisch om de hoek verse streekproducten halen, waarmee je de meest heerlijke en verantwoorde maaltijden op tafel kunt zetten.

Wat denk je van een poldertortilla? Klinkt misschien moeilijk, maar is eigenlijk heel simpel en nog voordelig ook. Je hebt er alleen aardappels, uien en eieren voor nodig. Nou okee, en een beetje knoflook, zout, peper en koolzaadolie, maar dat heb je vaak toch al in huis. Om je maaltijd nóg gezonder te maken, serveer je de poldertortilla met een frisse salade. Het recept voor de poldertortilla en de verkooppunten van lokale streekproducten vind je hier. Zo wordt het volhouden van je goede voornemens opeens een stuk makkelijker, of niet? Eet smakelijk!

Meer over Flevolandse streekproducten en recepten

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!