Bijzonder overnachten

Laat je inspireren!

In Flevoland kun je op heel veel bijzondere manieren overnachten. Hoog in een boom, op een watervlot, in een seintoren, een rioolbuis, of gewoon midden in de natuur. 

Boomhut Buytenplaets Suydersee geheel Lelystad overnachten

Boomhut Buytenplaets Suydersee geheel Lelystad overnachten

© Buytenplaets Suydersee

Kamperen in een rioolbuis

Op camping Buytenplaets Suydersee in Lelystad kun je op heel veel verschillende manieren overnachten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Van een pipo- en gipsywagen tot een boomhut. En dan niet zomaar een boomhut, maar heel sfeervol en knus ingericht. Voor het sanitair en de keuken moet je wel even naar beneden. En dan zijn er ook nog trekkershutten, een polderhuisje en een tuinhuisje waarin je kunt overnachten.

 

© Netl

"Is het je nog niet gek genoeg, probeer dan de rioolbuis of zeecontainer. Die zeecontainers zijn zelfs van een klein keukentje voorzien. En wil je nu echt eens helemaal terug naar de roots? Dan kun je komen boomtentkamperen. Ongeveer zoals in de jungle: slapen in een hangmat met alleen een tentdoek boven je hoofd bij een kampvuurtje. Heel minimaal, maar wel heel spannend natuurlijk".

© Staatsbosbeheer

Slapen op het water

Een andere bijzondere manier van overnachten is op het water. In het Kuinderbos kun je bij camping de Veenkuil (Staatsbosbeheer) kamperen op een vlot: Je zet je tentje gewoon op een vlot. Heel grappig. Het kampeervlot is 5x5 m en voorzien van een kampvuurton en onderwaterkoelkast. Het vlot ligt midden op de Kuinderplas en is alleen bereikbaar met een roeiboot.

 

© Camping De Veenkuil

Ook in het Horsterwold kun je bij Staatsbosbeheer vlotkamperen. Daar noemen ze deze activiteit slapen in het Duizend en één Sterrenhotel.  Het kampeervlot ligt er aan de rand van de Stille Kern. Dit is niet zomaar een kaal vlot, maar er staat als het ware een klein huisje op het vlot. Heel schattig.

meer overnachten