Flevoland

Flevoland is duidelijk anders. Flevoland heeft en geeft je ruimte. We nemen je mee om het te ontdekken. 

Je moet maar durven

Fietsers_IJsselmeerdijk_ClaireDroppert

Fietsers_IJsselmeerdijk_ClaireDroppert

© Visit Flevoland
Exposure_landart_lelystad_ClaireDroppert

Exposure_landart_lelystad_ClaireDroppert

© Visit Flevoland

Een hele provincie opbouwen uit het niets

En toch is Flevoland zo ontstaan: man-made land, dik vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Heldere lijnen, de lucht, de ruimte, de rust. Het moderne. Het kan niet missen: je bent in Flevoland. 

Tulpentijd - in Flevoland

© Michel Klooster
© Visit Flevoland

16 april t/m 9 mei

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is? Elk voorjaar geniet je volop van een zee aan kleur. Verschillende routes brengen je langs de tulpen in Flevoland. Met de handige routes vanuit de auto houd je je bovendien aan de coronamaatregelen. De meeste tulpenvelden vind je in de Noordoostpolder, rondom Dronten, Lelystad en Zeewolde. 

Meer info

Blog - Hanneke Monsma

Waai lekker mee!

Hanneke Monsma begon een aantal jaar geleden met een pluktuin in Flevoland. Hanneke: 'Mijn zus had een pluktuin in Noord Holland. En dat was zo’n groot succes. Ik dacht: dat moet ook kunnen in Flevoland. Dus ik wat zaadjes mee en dat hier uitproberen. Al snel kwam ik er achter dat veel bloemen die daar groeiden 't hier veel beter deden'. Inmiddels is haar pluktuin een groot succes. Vanuit heel Nederland weten ze haar te vinden. 

Lees hier het verhaal van Hanneke

Lees hier de verhalen - van andere Flevolanders

Themajaar - Ode aan het Landschap

Man-made land

Flevoland is gemaakt land, uniek en eigenzinnig. Geen enkel Nederlands landschap is meer bepaald door de hand van de mens dan Flevoland. Dit grootste inpolderingsproject ter wereld, bedacht als dé voedselvoorziening voor Nederland, is van voor tot achter ontstaan aan de tekentafel: met strakke landbouwgronden, wegen en vaarten, maar ook met landschapskunst, wilde natuur en moderne steden. De hoogste tijd om dat te vieren tijdens het themajaar 'Ode aan het landschap' in 2021 waarin Flevoland één van de parels is. 

Meer over Ode a/h Landschap

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus, kan het voorkomen dat de informatie over locaties en activiteiten niet altijd up to date is. Voor up-to-date informatie verwijzen we je graag naar de website van de locatie of activiteit zelf. Kijk hier voor de maatregelen die in Flevoland gelden

Dag-trips - 10 tips: Duidelijk Anders

#Hiermoetjezijn

Duidelijk Anders

Explore Flevoland

Wat je echt niet mag missen

Wildeburg 2016 - Ruben May 4

Wildeburg 2016 - Ruben May 4

© Wildeburg - Ruben May
LostGravity Walibi 2 Dronten Attracties

LostGravity Walibi 2 Dronten Attracties

© Walibi Holland
© Visit Flevoland
© Mud Masters