WAAR BEN JE VANDAAG NAAR OP ZOEK? - Je vindt het gegarandeerd hieronder

DIT WIL JE NIET MISSEN - Nieuwe natuur in Flevoland

Deze maand begint de lente. En omdat de natuur zelfs aan het begin van maart al flink aan het ontluiken is, kunnen we niet anders dan de Flevolandse natuur het thema van de maand maart maken.

Wist jij dat voordat de eerste polder van Flevoland helemaal droog was, er op de tekentafel al bossen waren ingetekend? Ondanks dat de natuur in Flevoland in eerste instantie dus door mensen is aangelegd en nog behoorlijk nieuw is, mag die natuur wel veelal zijn eigen gang gaan en heeft ieder natuurgebied zijn eigen karakter ontwikkeld. Je vindt hier bossen, moerassen, graslanden en nog veel meer. En dan hebben we het nog niet eens over alle diersoorten die hier voorkomen, zoals zeearenden, ijsvogels, konikpaarden en heckrunderen.

Niet alleen natuurliefhebbers en vogelspotters leven zich uit in de Flevolandse natuur. Ook kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten, bijvoorbeeld in het Belevenissenbos of in Klimbos Fun Forest, waar ze uren kunnen klimmen en klauteren. En zeg nou zelf, er is toch geen mooiere omgeving om in te fietsen, wandelen of varen dan de natuur? Kom maar door met die lente!

Bekijk hier onze tips voor maart

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!