Urk

Urk was tot 1939 een eiland in de Zuiderzee. Tegenwoordig is het een pittoresk vissersdorp in Flevoland. Hoewel Urk geen eiland meer is, is het typische karakter van Urk bewaard gebleven. 

Terug tot het jaar 966

Rijke historie

Het voormalige eiland in de Zuiderzee heeft een rijke historie. De geschiedenis gaat, voor zover bekend, terug tot het jaar 966. Dat is wel te merken aan de cultuur die het pittoreske dorp uitstraalt met haar oude historische dorpskern, de sfeervolle havens, de klederdracht en natuurlijk het dialect.

Beleef de cultuur

Ginkiestocht

Beleef de cultuur tijdens een 'ginkiestocht'. Een wandeling met een gids door een doolhof van steegjes in de oude dorpskern waar ieder huisje anders is. Ontdek verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes en een prachtig wijds uitzicht over het IJsselmeer.

Geschiedenis en cultuur

Museum het Oude Raadhuis

Flanerend langs de haven zie je op bepaalde tijden het vislossen bij de IJsselmeervisafslag waar je het veilingspel kunt meemaken. Maak je bezoek compleet met een bezoek aan het museum 'het Oude Raadhuis' waar je kennis maakt met de geschiedenis en cultuur van Urk.

Het verhaal van Urk

Urk bezoeken

Urk op de kaart - Dormakade 1, 8321 EM Urk