Architectuur Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders

Natuurbeleving-centrum de Oostvaarders

Een schots en scheef gebouw, als een scheepswrak tegen de rand van de dijk, zo ziet het geboouw van Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere eruit. Een poort lokt het publiek om zich via een hoger gelegen panoramazaal te verliezen in een adembenemend uitzicht. Echt spannend wordt het gebouw door de toepassing van contrasterend fel geel en donker hout.

Aan de rand van een uniek natuurgebied ligt Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. …

Lees verder

Een schots en scheef gebouw, als een scheepswrak tegen de rand van de dijk, zo ziet het geboouw van Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere eruit. Een poort lokt het publiek om zich via een hoger gelegen panoramazaal te verliezen in een adembenemend uitzicht. Echt spannend wordt het gebouw door de toepassing van contrasterend fel geel en donker hout.

Aan de rand van een uniek natuurgebied ligt Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Het gebouw heeft twee gezichten. Een open en uitnodigend verticale entree lokt het publiek vanaf de parkeerplaats naar binnen, om het vanuit de horizontale, gesloten kant te belonen met een adembenemend uitzicht. Hiervoor dient men bij binnenkomst het hoogteverschil te overbruggen, maar een fraaie trap nodigt daartoe uit. Het zicht op de ‘savanne van het noorden’ is ieders beloning. De uitzichtkant heeft brede glasstroken, die de in kruisvorm gemonteerde houten gevel doorbreken. Ook in de daaronder gelegen ruimte verschaft de verdieping hoge glaswand een adembenemend uitzicht. Door de afwerking met contrasterende kleuren: fel geel en donker hout wordt het echt spannend. Het multifunctionele gebouw is gerealiseerd op het ontmoetingspunt van landschappen met een verschillend karakter: land, water, bos en rietvelden. Het gebouw ligt zowel op als aan de dijk die de rietlanden omringt.

Lees minder

Contact

Adres:
Oostvaardersbosplaats 0
1336 RZ ALMERE
Plan je route
Afstand:

Locatie