Architectuur & Design

Flevoland is nieuw gemaakt land. Hier is ruimschoots ruimte voor eigenzinnigheid. Misschien dat je daarom nergens ter wereld zoveel landschapskunst in de onbegrensde buitenruimte bij elkaar vindt als hier. Op verborgen plekken. Midden in de natuur. Heb je onze architectonische parels al ontdekt?

Land Art

Verborgen schatten

Je vindt onze beroemde landschapskunstwerken op verrassende plekken. Midden in het landschap. Objecten die helemaal opgaan in de omgeving. Perfect gebruik makend van de ruimte van het landschap. En er komen nog steeds kunstwerken bij. Want ontwikkelen zit nou eenmaal in de genen van de Flevolander. En nergens is méér ruimte voor nieuwe ideeën dan hier: the sky is the limit.

Maak kennis met onze Land Art

LAND ART IS EEN VORM VAN ECOLOGICAL OF ENVIRONMENTAL ART

waarbij de hele natuur in de kunst opgenomen wordt.

Moderne architectuur

New Town Almere

Hou je van moderne stedenbouw en architectuur? Pak dan snel je fotocamera en kom naar Almere. Vanaf de snelweg zie je de bijzondere skyline al liggen. Je wordt vast blij van de verschillende recente bouwstijlen. Architecten als Rem Koolhaas, Herman Hertzberger en Liesbeth van der Pol ontwierpen het stadshart van deze New Town. 

VEEL BEKENDE ARCHITECTEN VERTONEN IN ALMERE HUN KUNSTEN

en daar zijn we trots op!

Bijzondere architectuur - op de kaart gezet