The place to be is op de boerderie

Verser dan vers

Verser dan vers, dat zijn de producten die je bij de verschillende boerderijwinkels in Flevoland kunt kopen. Van zorgboerderijwinkel tot eierautomaat met eitjes net afgeleverd door de kippen die blij over het erf lopen. Flevoland heeft het allemaal. Geen peren uit een ver buitenland of sperziebonen die meer hebben gereisd dan jij zelf. Gewoon seizoensproducten net uit de grond of van de boom.

Zelf plukken

Op sommige momenten in het jaar kun je zelfs met de kids het boer’n land intrekken en je eigen groente of fruit oogsten. Maar ook voor heerlijke boerenzuivel, biologische producten en streekproducten kun je volop bij de boerderijwinkels terecht.

Onze mooie polder heeft al jaren een belangrijke rol in de voedselvoorziening. De agrarische sector in Flevoland is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve ter wereld. De vruchtbare Flevolandse klei levert zeer smakelijke producten op die verkocht worden bij de verschillende boerderijwinkels, maar ook op kraampjes op het erf of langs de weg.

Boerderijwinkels en kraampjes

Veel boerderijwinkels werken samen, waardoor je niet alleen de producten van de eigen boerderij kunt kopen, maar ook de producten van andere boeren uit de directe omgeving. Zo kun je met één bezoekje een heerlijke, gezonde maaltijd samenstellen.

Niet alleen zijn alle producten vers, je steunt de lokale boeren door bij hen te kopen. De charme van persoonlijke aandacht gecombineerd met eerlijke producten. Je proeft de liefde in het eten. Wie wil dat nou niet?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!