Vrijetijdscongres Flevoland 2023

Leuk dat je aanwezig was bij het Vrijetijdscongres Flevoland 2023. Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende onderdelen van ons congres. Je vindt hier onder andere welke recepten Sharon de Miranda gemaakt heeft en welke bedrijven er op de FlevoMarkt aanwezig waren. 

Sharon de Miranda

Sharon de Miranda staat bekend om haar passie en liefde voor koken met lokale producten. Als chef-kok heeft zij voor provincie Flevoland het ‘Menu voor de Toekomst’ ontwikkeld: gezond, lekker en goed voor de aarde. Ook kun je Sharon kennen van het tv-programma BinnensteBuiten, waarin zij lekkere, eenvoudige en betaalbare gerechten bereidt. Sharon is in 2023 uitgeroepen tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. Sharon bereidde tijdens het congres voor de tafelgasten gerechten die gemaakt zijn van Flevolandse streekproducten.

Tijdens het Vrijetijdscongres Flevoland 2023 heeft Sharon de volgende hapjes gemaakt: 

  • Salade met Flevolandse kip van Oranjehoen
  • Flevolandse bietjes met zoete aardappel
  • Flevolandse Quinoasalade

In het kookboek Sharon Gaat Lokaal staan meer recepten gemaakt met Flevolandse streekproducten!

Bekijk de website

Miss Applepie

Tijdens het Vrijetijdscongres was de foodtruck van Miss Applepie aanwezig. Miss Applepie bereidt de lekkerste appeltaart: ambachtelijk, vers en met de beste ingrediënten. Nadat het meest arbeidsintensieve werk verricht is door Miss Applepie, kan de taart thuis of in de horecakeuken worden afgebakken. De lekkerste appeltaart eet je namelijk wanneer deze net vers afgebakken is!

Bezoek de website

Bonbons gevuld met streekproducten

Cacao komt natuurlijk niet uit Flevoland, maar je kunt er zeker Flevolandse vullingen in doen en er toch iets typisch Flevolands van maken! Het team van Visit Flevoland heeft voor deze gelegenheid heerlijke bonbons gemaakt en na afloop van het congres aan alle deelnemers uitgedeeld. Hieronder lees je welke vulling er in welke bonbon zit.

Onderzoek NBTC

Bekijk hier de volledige onderzoeken van het NBTC over Culinair Nederland en het plattelandstoerisme waar Marlotte ons tijdens het congres over vertelde. 

Quickscan Culinair Nederland

Plattelandsonderzoek

Deelnemers aan de Flevomarkt

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!