New Dutch

New Dutch is een mentaliteit, een beweging en een internationaal platform voor Nederlandse innovatie.

Nederland wil internationaal gezien worden als partner in het ontwikkelen van oplossingen voor de grootste uitdagingen van onze tijd. Maar wat als je, ondanks een vijfde plek op de Global Innovation Index en meer dan 3.000 jaarlijkse octrooiaanvragen, nog vooral bekend staat om je rijke verleden?

Vraag een willekeurige zoekmachine naar Nederland en je krijgt tulpen, grachten en windmolens te zien. Iconen waar we trots op zijn en zeker op de innovatie waar ze ooit voor stonden. Want diezelfde drang naar innovatie beïnvloedt ons leven vandaag de dag nog steeds. En wetende wat er in het hele land gebeurt, zal het ongetwijfeld onze toekomst blijven bepalen. Van geavanceerde chiptechnologie, data-gedreven landbouwinnovaties, slim watermanagement en creatief Nederlands design: elke dag is Nederland actief bezig met ontwikkelen van een betere toekomst. Dus laten we het hebben over nieuwe iconen, nieuwe helden en nieuwe meesters. Laten we het hebben over New Dutch!

      

That's New Dutch

New Dutch is een beweging, een platform en een campagne die de innovatiedrang van Nederland viert. Gestaafd met verhalen over baanbrekende innovaties en inspirerende evenementen. Een uniek initiatief van bedrijven, steden, regio’s, en landelijke organisaties samen. Want met gecoördineerde inspanning gaan we laten zien én laten ervaren hoe een nieuwe generatie van Hollandse meesters vorm geeft aan de toekomst.

      

New Dutch & Flevoland

Innovatie zit in ons Flevolandse DNA. Visit Flevoland pakt samen met Almere City Marketing het voortouw om die toonaangevende innovaties te verzamelen. We gaan op zoek naar de typische New Dutch verhalen in Flevoland. Naar de Flevolandse nieuwe meesters en nieuwe iconen die de toekomst vormen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!