Bronst damhert Horsterwold

Beleef de bronst van het damhert in het Horsterwold. In dit gebied leven, behalve paarden en reeën, ook damherten. Deze fraaie en tot de verbeelding sprekende hertensoort heeft zijn bronstperiode later dan het edelhert, namelijk van half oktober tot half november. Om te zorgen voor een succesvolle voortplanting, maken de mannetjes zich in deze periode op om indruk te maken op de vrouwtjes. Dit doen ze, net als het edelhert, met hun imponerende schoffelgewei. Ook maken de mannetjes een bijzonder geluid: het burlen. Dit klinkt anders dan de lokroep van het edelhert.

Juist tegen de schemering, als het kouder wordt, zijn de damherten actief. Ga daarom in de namiddag mee met de boswachter van Staatsbosbeheer naar de Stille Kern om ze te spotten. Bij terugkomst is er een kop warme soep met brood voor de deelnemers om op te warmen.

Wanneer

  • Donderdag 30 maart 2023
  • Dit evenement is op aanvraag beschikbaar. De beschikbaarheid kan variëren per dag. Neem contact met de beheerder om meer te weten over de mogelijkheden en beschikbare data.

Prijzen

  • Volwassenen€ 30,00
  • Kinderen€ 20,00

Locatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan