Bezoek Flevoland

Flevoland is gemaakt land, uniek en eigenzinnig. Geen enkel Nederlands landschap is meer bepaald door de hand van de mens dan Flevoland. Dit grootste inpolderingsproject ter wereld, bedacht als dé voedselvoorziening voor Nederland. Flevoland is van voor tot achter ontstaan aan de tekentafel: met strakke landbouwgronden, wegen en vaarten, maar ook met landschapskunst, wilde natuur en moderne steden. Deze zomer nodigen we je uit om Flevoland te ontdekken. Laat je verrassen.

WATERERFGOED

Flevoland, het grootste inpolderingstraject ter wereld. Tijdens de inpoldering kwamen veel archeologische schatten 'bovendrijven': van scheepswrakken tot Werelderfgoed. Het verhaal van het Flevolands erfgoed is belangrijk om te vertellen. En nog belangrijker om zelf te ervaren!

Meer over erfgoed

AGRO & FOOD

Flevoland wordt ook wel de groentetuin van Nederland genoemd. Door de vruchtbare grond groeit alles als kool. In dat platte, weidse land ontdek je langs de polderwegen steeds weer iets nieuws. Boerderijwinkels, voedselbossen, proeftuinen, de visveiling van Urk. Proef het zelf!

Meer streekproducten

NIEUWE NATUUR

Het Flevolands landschap is heel afwisselend. Strakke polderpercelen afgewisseld met ongerepte natuur. Enorme loofbossen zoals het Horsterwold, uitgestrekte wetlandgebieden zoals het beroemde vogelparadijs Oostvaardersplassen. En het nieuwste stukje Nederland: de Marker Wadden.

Meer nieuwe natuur

VERNIEUWEND ONTWERP

Flevoland is hypermodern. Overal voel je dat hier ruimte is voor eigenzinnige ideeën. Neem Almere: ontworpen door wereldbekende architecten zoals Rem Koolhaas. En verspreid over de provincie vind je 9 landschapskunstwerken van beroemde kunstenaars als Morris, Serra en Libeskind.

Meer architectuur en design

12 Highlights - in Flevoland

BIJZONDER OVERNACHTEN

In Flevoland vind je altijd wel een leuke plek om te overnachten. Van camping tot hotel, van groepsaccommodatie tot vakantiehuis, in een B&B of met je boot in de jachthaven. En wil je echt iets bijzonders, overnacht dan hoog in een boom, op een watervlot, of in een zeecontainer.

Meer bijzonder overnachten

WATER & STRANDEN

Flevoland heeft ruim 90.000 ha water. Welke watersport kun je hier eigenlijk níet doen? Kom varen, zeilen, windsurfen, wakeboarden, suppen of kanoën. Kom onthaasten aan de Flevolandse kust. Onze stranden zijn lekker rustig. Files kennen we hier niet.

Meer over ons water en onze stranden

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!