In Ens, Bant en Espel zijn drie opvallende boerderijtuinen te bezichtigen. Deze tuinen zijn (grotendeels) door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar.

Elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter. Vanaf het vroege voorjaar tot in het najaar kunnen tuinliefhebbers hier genieten van de vele, vaak zeer bijzondere bollen, planten, heesters en bomen.

Al jaren ontvangen wij vele bezoekers uit het hele land, maar vooral ook uit het buitenland: afgelopen jaar zijn er diverse groepen uit Duitsland, België, Oostenrijk, Finland, Denemarken, Engeland en Amerika op bezoek geweest, die gebruik hebben gemaakt van ons gezamenlijke dagarrangement.

Met familie, vrienden, buren, collega’s, de tuinclub etc. kun je er een leuk en gezellig ‘dagje uit’ van maken, door in de eerste tuin te starten met een rondleiding en consumptie en vervolgens de andere twee tuinen te bezichtigen. Ook daar is het mogelijk om een consumptie te gebruiken of zelfs een lunch te reserveren in één van de tuinen. 

Doordat de tuinen niet echt ver uit elkaar liggen, kun je ze gemakkelijk alle drie in een dag bezoeken. Zowel kleine (vanaf 10 personen) als grote groepen zijn welkom in deze drie tuinen. Groepen altijd op afspraak. Het arrangement geldt van 1 april tot 1 oktober.

Dit ga je doen

1 Bezoek aan de tuin van Het Zwaluwhuis

Ontvangst met koffie en gebak, daarna rondleiding door de prachtige en kleurrijke strakke tuin (van 4000 m2) in prairiestijl.

Dit arrangement boeken

2 Bezoek aan de tuin van de Pegasuhof

In deze tweede tuin met strakke lijnen en borders op kleur kun je genieten van een heerlijke lunch, gevolgd door een rondleiding door de 4000 m2 grote tuin.

Dit arrangement boeken

3 Bezoek aan De Stekkentuin

In deze 4000 m2 grote liefhebberstuin kunnen bezoekers mee met de rondleiding. Daarna gezellig napraten onder het genot van een glaasje sap en wat lekkers. Er is tevens een kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

Dit arrangement boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!