Wandelen, varen én overnachten

Wandelen, varen én overnachten op de bodem van de zee

Flevoland is ontstaan vanuit de Zuiderzee. Met een groep kan je dit man-made land ontdekken door te gaan wandelen, varen en overnachten op de bodem van de zee.

Dit ga je doen

1 Ga op zoek naar de Zeearend

Een wandeling door de Driehoek, op naar de grote observatiehut De Zeearend. Vanaf daar kijk je vrij uit over de Oostvaardersplassen. De Driehoek is een voormalig wilgenbos met grazende dieren. De wilgen gaan ten onder door ouderdom en ziekte, en begrazing. Daardoor komt er meer licht op de bodem en groeien er nieuwe struiken. Dit is goed te zien tijdens de wandeling. Als je goed kijkt, zie je verschillende vogels. En wie weet kom je nog een groepje grazers tegen om van afstand te bekijken.

Bekijk de route

Rib Experience

2 Marker Wadden Expeditie

Met een groepje van 8-10 personen sta ja klaar op de kade van Lelystad Haven Jachthaven. De schipper die je naar het Nieuw Land zal brengen legt de veiligheid aan boord uit. Met een lichte adrenaline boost stap je aan boord van de grote RIB boot.

Boek de expeditie

3 Kies jouw unieke overnachting!

Van pipowagens tot tipitenten en van kajuitboot tot boomhut, ontdek alle bijzondere overnachtingen. Sluit als groep samen de dag af bij het kampvuur om daarna heerlijk in slaap te vallen in je eigen bijzondere accommodatie.

Boek de accommendatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!