Me-time in Flevoland: high tea en nagelsalon

Wie aan Flevoland denkt, denkt misschien alleen aan actieve buitenactiviteiten. Niets is minder waar. Ga op pad met de bloggers van Polderplekjes voor een dag ontspannen in Flevoland.

We beginnen de middag met een high-tea bij Paviljoen Oostvaarders. Het paviljoen, dat ligt aan de rand van de Oostvaardersplassen, oogt bijzonder. Aan de voorkant zie je weinig ramen en strakke gestroomlijnde architectuur. Eenmaal binnen kijk je door de enorme raampartijen over de plassen de prachtige natuur in.

We worden ontzettend hartelijk ontvangen, het valt ons op dat het drukker is dan we hadden verwacht van deze plek. Er zijn mensen die echt voor de natuur komen, maar er zitten ook mensen aan een tafel te werken, een groep vriendinnen geniet van een lunch en jonge gezinnen drinken een kop koffie met taart. Echt gezellig!

We beginnen onze high tea met, hoe kan het anders, een kop gemberthee en vegetarische hartige hapjes. Een pasteitje met pompoen, klein kopje linzensoep, een tabouleh salade en een broodje brie. Er is veel variatie, de smaken zijn goed. We krijgen onbeperkt thee aangeboden en genieten ondertussen van de gezelligheid en het uitzicht. Want dat uitzicht is écht prachtig en rustgevend.

Ondertussen zien we vanuit de keuken verschillende andere lunchgerechten langskomen; flammkuchen, salades, soepen. We sluiten de high tea af met allerlei zoetigheden en natuurlijk een kop thee. Er is van alles; tiramisu, scones, een kaneel cake, macarons. Alles is heerlijk en je proeft dat alles huisgemaakt is.

De Oostvaarders High Tea, zoals het op de menukaart staat, is heerlijk. Niet ontzettend bijzonder, maar dat hoeft ook niet. Het menu is heel toegankelijk en voor ieder wat wils. De inrichting is gezellig, natuurlijk en net zoals het menu; toegankelijk. Je komt hier echt voor de hartelijkheid en het uitzicht, de wandelingen en de natuur.

De Rituals Body Spa is niet te missen. Al vanaf de straat ruik je de heerlijke geur. We melden ons bij de balie en worden heel hartelijk welkom geheten met een rustgevende thee. Het ontspannen begint gelijk, dat komt vast ook door de fijne zen-muziek.

We hebben gekozen voor de happy hands-behandeling met gellak. Bij Rituals wordt gewerkt met producten van Rituals en van OPI. Het vriendelijke personeel neemt uitgebreid de tijd voor ons en adviseert ons goed. We ontspannen tijdens de handmassage en kletsen wat tijdens de gellak behandeling.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!