Juli: kids

De zomer is net begonnen en dus komt ook de zomervakantie er aan. En ja, hoe zorg je dat de kinderen zich al die vrije weken niet stierlijk vervelen? Nou, als je in Flevoland woont, dan heb je geluk, want dan kun je iedere dag wel een leuk dagtripje met ze maken. Of dat aan hun opa’s en oma’s of de ouders van een vriendje uitbesteden, als je zelf moet werken. En als je niet in Flevoland woont, dan? Ach, dan kom je hier toch gewoon een paar weken op vakantie?! Je leest hieronder waarom Flevoland dé provincie is waar je geen kind aan je kind(eren) hebt.

Klimmen en klauteren

Zijn jouw kinderen een beetje sportief en avontuurlijk? Dan is Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg echt iets voor hen. Deze natuurspeeltuin van wel 90 voetbalvelden groot bevat schommels, slingertouwen, een kabelbaan en een obstacle parcours van maar liefst vier kilometer lang, waarin ze voortdurend worden uitgedaagd door o.a. een indianenbrug, monkey bars, een riet challenge en, niet te vergeten, een modderglijbaan.

Dit parcours is trouwens ook voor hun ouders een hele uitdaging. Of ga jij liever een drankje doen bij het Strandpaviljoen of in de hangmat op het Vuurtorenstrand liggen? Als je op de naastgelegen Camping Kallumaan verblijft, dan kun je zelfs lekker voor je eigen tent of caravan gaan zitten terwijl de kinderen zichzelf uitputten.

Op outdoor zomerkamp

Voor klimmen en klauteren kun je ook terecht bij het Belevenissenbos in Lelystad en bij klimbos Fun Forest in Almere, waar ze de meeste én de langste tokkelbanen van Nederland hebben. Bij Outdoorpark SEC Almere kun je het hele jaar door workshops, outdoor expedities en stoere survivals doen, maar speciaal vanwege de zomervakantie organiseren ze daar in juli en augustus ook drie tweedaagse outdoor zomerkampen. Dus wil je je kinderen blij maken en zelf even rust in huis, stuur ze dan naar Almere om te gaan kanovaren, boogschieten, vuur maken, kompas lezen en vlotvaren.

Voor waaghalzen (en hun ouders)

De echte waaghalzen verleggen hun grenzen bij pretpark Walibi Holland, waar de achtbanen niet op de vingers van één hand te tellen zijn en er bovendien nog veel meer spectaculaire attracties te vinden zijn. Met namen als Speed of Sound, Lost Gravity en Crazy River weet jij wel hoe boordevol adrenaline de kinderen na zo’n ritje zitten. Maar gelukkig zijn er op het terrein van Walibi Holland ook voldoende plekken waar je lekker kunt relaxen terwijl de kinderen nóg een keer in die enge achtbaan gaan…

Behekste vloeren

Ook voor jongere kinderen valt er in Flevoland genoeg te beleven. Bij Hans & Grietje in Zeewolde komen ze ogen en oren te kort: zo zijn er in het pannenkoekenrestaurant bewegende tafels en behekste vloeren. Buiten kunnen ze zich uitleven met een springkussen, skelterbaan en schommels.

Op indoor safari

Een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest mag eigenlijk ook niet ontbreken. Hier kunnen kinderen een junglespeurtocht doen of met een gids op indoor safari gaan. Een bezoek is niet compleet zonder een wandeling door de grootste vlindertuin van Europa, een ontmoeting met de aanwezige stokstaartjes en flamingo’s en een hapje en drankje in het junglerestaurant.

Je vliegbrevet halen

Misschien verwacht je het niet, maar veel Flevolandse musea zijn ook leuk voor kinderen. Bij Aviodrome in Lelystad ontdekken ze de geschiedenis én de toekomst van de luchtvaart, maar ze kunnen ook zelf de wereld over vliegen in een flight simulator of leren hoe je een helikopter bestuurt. Hoe stoer is dat: in een pilotenuniform hun eigen vliegbrevet in ontvangst nemen?!

Je eigen energie opwekken

Waar ze ook lekker aan de slag kunnen is bij 11Beaufort in Nagele, waar ze kunnen testen of ze sterk genoeg zijn om zelf energie op te wekken en hun krachten kunnen meten aan windkracht 6. Daarnaast leren ze op een interactieve manier hoe windturbines werken.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!