Wandelen in Lepelaarplassen en pannenkoeken eten bij De Kemphaan

Ondanks het natte en koude weer gaan we als gezin van 4, met onze zoon van 2 en dochter van 10 maanden, een wandeling maken in de Lepelaarplassen. En hoe kunnen we dit leuker (en lekkerder) afsluiten dan met het eten van pannenkoeken?

Alleen de rit naar de Lepelaarplassen toe is al genieten. We komen vanuit Dronten en rijden dus over de dijk van Lelystad naar Almere. Als we het bord 'Nationaal Park Nieuw Land' passeren voelen we ons ook echt gelijk in het nieuwe land: we zien ver uitgestrekte landschappen en heel veel vogels. Prachtig! We zeggen nog tegen elkaar dat we zo'n landschap in het buitenland zeer noemenswaardig zouden vinden, maar zo'n landschap in Nederland ten onrechte eigenlijk 'normaal' vinden. Terwijl het dat zeker niet is! 

We parkeren bij Bezoekerscentrum De Trekvogel van Het Flevo-landschap. Dit bezoekerscentrum is momenteel gesloten dus we kunnen er geen informatie over wandelingen in de Lepelaarplassen verkrijgen. Geen probleem, want we hadden ons online al goed voorbereid. Rondom de Lepelaarplassen zijn veel onverharde wandelpaden maar omdat wij de kinderwagen vandaag bij ons hebben moeten we die aan ons voorbij laten gaan. Het geasfalteerde wandel- cq. fietspad biedt ook prachtig uitzicht op de natuur! Om de Lepelaarplassen zelf te bereiken moet je dan echter wel wat verder lopen.

Ons doel is om te lopen naar de vogelkijkhut, voor de korte beentjes van onze zoon is dat al een flinke wandeling! Om de vogelkijkhut te bereiken moeten we onze wandeling vervolgen over een kiezelpad. Gelukkig hebben we een kinderwagen met grote outdoor-banden, want die hebben we wel nodig! Met een gewone buggy zou dit geen fijn pad zijn. Onze zoon vindt het pad reuze spannend en na 400 meter bereiken we de vogelkijkhut.

Wij kunnen onszelf zeker geen vogelaars noemen, maar het uitzicht vanuit de vogelkijkhut op de Lepelaarplassen is, ondanks het grijze weer, prachtig! Wat bij onze zoon het meeste indruk maakt is het paadje er naartoe met aan beide kanten houten schuttingen. Zo zien we maar weer, iedereen heeft z'n eigen referentiekader en geniet op zijn of haar eigen manier van de omgeving. Maar ook de vogels (of zoals onze zoon het zegt: 'goggels') maken indruk op ons allemaal.

We besluiten terug te gaan lopen, want we zijn inmiddels al 45 minuten aan het wandelen en moeten dat zelfde eind nog terug. Het begint inmiddels een beetje te miezeren dus we besluiten een stapje bij te doen. Op naar de auto en naar Almere!

Benieuwd naar de Lepelaarplassen en de wandelroute? Klik hier.

Sinds we thuis zijn vertrokken heeft onze zoon het nergens anders over dan 'pakoek eten'. En nu is het eindelijk zo ver! We komen aan bij Stadslandgoed De Kemphaan. In het restaurant is het heerlijk rustig en we besluiten eerst even op te warmen met warme chocomel met slagroom. Het restaurant heeft een grote speelhoek voor de kleintjes dus die vermaken zich ook prima!

Terwijl onze dochter een lekker flesje drinkt bestellen we de pannenkoeken: twee keer de 'Zoete Inval' en een kinderpannenkoek met appel. De 'Zoete Inval' doet z'n naam zeker eer aan, want deze pannenkoek wordt geserveerd met nutella, slagroom, spekjes, mini smarties en chocoladebolletjes. Genoeg suikers voor de rest van de dag! De pannenkoeken smaken heerlijk en onze wangen en handen worden langzaamaan ook weer wat warmer.

Na de lunch speelt onze zoon nog even in de speelhoek en daarna besluiten we naar huis te gaan. Terwijl we richting de auto lopen kijken we om ons heen en kunnen we ons goed voorstellen dat het in de zomer met mooi weer ook goed toeven is bij De Kemphaan: tussen de bomen zijn veel wandelpaden en speeltoestellen voor de kinderen. 

Benieuwd naar Familie- en Pannenkoekenrestaurant De Kemphaan? Klik hier.

De koude buitenlucht heeft ons allen rozig gemaakt want binnen een paar minuten slapen de kinderen op de achterbank. En ook papa en mama moeten eerlijk gezegd hun best doen om hun ogen open te houden, maar gelukkig hebben we voldoende suikers op om wakker te blijven. Wat een heerlijke ochtend hebben we gehad! De Lepelaarplassen zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ga je met een kinderwagen, hou er dan wel rekening mee dat veel wandelingen over onverharde paden lopen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!