Netl De Wildste Tuin

Voor FlevoMade onderzoek ik maandelijks wat er allemaal in Flevoland is en wordt gemaakt. Dit keer ben ik op bezoek bij Robin Crébas van Netl, dat zich met recht De Wildste Tuin (van Flevoland en misschien wel heel Nederland) mag noemen. Het hele landschap is hier door mensen bedacht en gemaakt, met als doel hun gasten plezier te laten maken.

Tv-opnames

Meteen als ik het terrein op rijd, zie ik een groot bord. Hier staat op dat Netl bekend is van Boer zoekt Vrouw, het Perfecte Plaatje, de Club van Sinterklaas (as we speak wordt dat daar nu opgenomen) en vanaf vandaag ook van FlevoMade. Alleen staat dat laatste nou net niet op het bord... Daarnaast is het een plek waar je kunt trouwen in het prieeltje, waar feestjes gegeven worden, waar jaarlijks een heel groot festival (Wildeburg) plaatsvindt, waar je kunt vergaderen en, oh ja, een groene plek waar je kunt overnachten. Het is zoveel in één dat ik even de kluts kwijt ben. De hoogste tijd om Robin aan de tand te voelen.

De locatie

We zijn in Kraggenburg, Flevoland dus. Op een groot terrein met een enorme bamboetuin. Af en toe heb je net het idee of je in de jungle bent beland, zo mooi. Met een houten brug die in het water hangt, kleine kruip-door-sluip-door gangetjes en heel veel bamboebomen met hele dikke stammen. Zelf heb ik ook een aantal bamboeplanten in de tuin staan, maar vergeleken met dit ben ik echt een amateur. Dit heb ik nog nooit gezien! Zeker niet in Nederland. Volgens Robin is het een uit de hand gelopen bos geworden. Daar is geen woord aan gelogen en ik vind het prachtig.

Wat is het?

De Wildste Tuin, geen idee wat ik mij daarbij moet voorstellen. Maar al snel kom ik erachter dat elke plek waar we doorheen wandelen wel iets te bieden heeft wat het kind in mij naar boven haalt. Het park heeft eindeloos veel mogelijkheden en biedt een wirwar aan strandjes, olifantenpaadjes, bamboejungle, losse eilandjes, gekke kunstwerken, hangmatten en als je het niet meer verwacht komt daar opeens een hele grote kas tevoorschijn waar je kunt borrelen, een feest kunt geven of even kunt bijkomen van al het avontuur. Van het een kwam het ander, vertelt Robin. Elke keer is er weer iets ontstaan, bij gekomen of bij gebouwd. En ondanks dat is het toch een eenheid geworden en gaat er een enorme rust van dit park uit.

Ga op avontuur

Je kunt ook een dagje Netl boeken. Er is namelijk genoeg te doen. Sterker nog, het is een walhalla voor kinderen en één groot avontuur. Zo is er een obstacle parcours, een natuurspeeltuin, een modderglijbaan, een ukkie park, je kunt zwemmen in het meer of er gaan suppen zoals ik gedaan heb (nou ja, het mocht geen naam hebben wat ik deed). Maar je kunt ook met een kano varen of met het houten trekpontje over. Zelf heb ik nog even in de kabelbaan gehangen en mij als een kind uitgeleefd. Ik vond het er echt enig. En na een dag struinen en ontdekken kun je heerlijk blijven eten in het strandpaviljoen. 

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden

Eigenlijk is alles bijzonder bij Netl. Er zijn namelijk ook hele bijzondere overnachtingsmogelijkheden op de bijbehorende camping met de aansprekende naam "Kallumaan", mocht je er niet meer weg willen. Denk hierbij aan lodges, zeecontainers, een trekkershut, een vogelhuisje, een boomboom of een tent op het UFO veld. Alleen die naam maakt je al nieuwsgierig. Maar natuurlijk kun je ook met eigen tent, camper of caravan komen logeren en dan krijg je een enorm grote plek in het bos of aan het water. Ook dat vind ik als kampeerliefhebber best bijzonder. Tevens is er een drietal groepsaccommodaties. Het moet gek lopen, wil er hier niet iets voor je tussen zitten.

Je moet het ervaren

Ik vond het een hele verrassende plek. Eigenlijk heb ik zoiets ook nog nooit gezien. Netl De Wildste Tuin is ook niet in één hokje te proppen, zoals ik aan het begin van mijn bezoek probeerde. Je moet het ervaren en dan begrijp je wat ik bedoel. Dus waar wacht je nog op?

Meer over Netl De Wildste Tuin

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!