Top 5 tips Flevoland

Natuurlijk lukt het je ook om zonder hulp een top tijd te hebben in Flevoland. Maar hoe fijn is het als iemand je even op weg helpt? Daarom hier een top 5 van activiteiten of plekken die je niet mag missen als je in Flevoland bent.

Tip 1: Marker Wadden

Nederlands nieuwste eiland

De Marker Wadden is het nieuwste onbewoonde eiland van Nederland. Met een natuurhaven, vogelijkhutten en een strand is de Marker Wadden een heerlijke plek om uit te waaien, te wandelen en om vogels te spotten.  

Meer info over Marker Wadden

Tip 2: Deltawerk//

Een kunstwerk van formaat

Ooit bulderde het water door de Deltagoot. Dit reusachtige golfbassin in het Waterloopbos bij Marknesse diende als testlocatie voor de Deltawerken. Nu is het omgevormd tot een imposant eerbetoon aan de onderzoeken die in dit bos zijn uitgevoerd. 

Meer info over Deltawerk//
Deltawerk Waterloopbos Marknesse NOP Natuur Architectuur

Tip 3: Architectuur Almere

nr 1 ‘European New Towns’

Almere is de nummer 1 architectuurstad volgens ‘European New Towns’. Het heeft een bijzondere moderne architectuur. Veel bekende architecten, zoals Rem Koolhaas, Herman Hertzberger en Liesbeth van der Pol hebben hier hun kunsten laten zien.  

Meer info over Almere

Tip 4: Batavialand

Duik in de rijke historie van Flevoland

Sinds de drooglegging zijn in Flevoland al 435 scheepswrakken aangetroffen. Eén daarvan is de ‘ventjager’ die rond 1710 ten onder ging. Een absoluut pronkstuk. Bekijk het van dichtbij bij Museum Batavialand.

Meer info over Batavialand

Tip 5: Meet the local - Op Urk

Ginkiestocht

Hoe leuk is het dat je op Urk een echte Urker kunt 'boeken' die met jou in anderhalf uur alle ins en outs van dit bijzondere vissersdorp spot! In combinatie met een Ginkiestocht. 

Meer info over 'meet a local'

Meer Tips

Flevoland

Zoek je meer tips over Flevoland? Van attracties, evenementen, fietsroutes of overnachtingslocaties. Het is allemaal te vinden op deze website. 

Ontdek Flevoland

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!