Musea in Flevoland

Flevoland telt verschillende musea voor jong en oud. Met thema's zoals geschiedenis, veiligheid, water, wind of luchtvaart. Ontdek de eeuwenoude historie en de kunst van Flevoland. Breng een bezoek aan Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, Museum Schokland of het PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Van Werelderfgoed tot hedendaagse kunst. Flevoland zal je nooit vervelen.

Luchtvaartmuseum Aviodrome

In de wolken

Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome ontdek je alles wat met luchtvaart te maken heeft. Met meer dan 100 vliegtuigen, ben je niet snel uitgekeken. Altijd al een piloot willen zijn? Bij Aviodrome kun je een Aviodrome-vliegbrevet halen! Wil je écht even met je hoofd in de wolken? Dat kan met één van de rondvluchten in de Cessna 172, Fokker Four en de koninklijke DC-3 Dakota. Een dag bij Aviodrome vliegt voorbij!  

Aviodrome
Aviodrome Museum Aviodrome

Museum M.

immersieve kunst

M. wil immersieve kunst en landschapskunst toegankelijk maken voor iedereen, met en zonder voorkennis van kunst. To immerse betekent onderdompelen en dat is precies wat de kunst die je bij M. beleeft zal doen. Je wordt erin meegenomen, maakt er onderdeel van uit of werkt er zelfs aan mee. Kunst die overal om je heen is, die al je zintuigen aanspreekt en die je blik op de wereld net even anders maakt.

Museum M.

Batavialand

Een reis door de tijd

Neem een reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. Denk je aan Nederland, dan denk je aan water. In Batavialand leer je onder andere alles over het ontstaan van Flevoland, De Werf, het Zuiderzeeproject en veel meer. Ontdek de mooiste schepen van de VOC. Ideaal dagje uit met de kinderen. 

Batavialand
Batavialand Steltenlopen Batavialand

Museum Schokland

Schokkende gebeurtenis

Naast toonaangevende musea vind je in Flevoland ook Museum Schokland, een Nederlands Werelderfgoed én museum waar je mee terug in de tijd wordt genomen. Een groot aanbod aan geologische, archeologische en historische voorwerpen liggen hier tentoon, die samen het verhaal vertellen van het ontstaan van het Noordoostpoldergebied. Hoe zag het leven van de Schokkerbevolking eruit? Dat ontdek je hier!

Museum Schokland
Schokland Erfgoed Museum Schokland

Onder de plattegrond vind je nog veel meer musea in Flevoland.

Wat zoek je

Filter op:

Gebied

15 resultaten

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!