De Zeegroene Loper route

20 minuten (1,4 km)

De kunstroute van Almere Centrum, De Zeegroene Loper staat voor de stad die op de voormalige bodem van de zee is gebouwd. Hier komen stedelijke kunst en natuurlijke pracht samen! Ben je benieuwd? Loop dan deze route! 

Dit ga je zien

1

Kunstwerk-Almere

Stationsplein
Almere
Kunstwerk-Almere
2

De Zeebank

Zeebank
Stadhuispromenade
Almere
De Zeebank
3

Camouflage

De Corridor
Almere
Camouflage
4

Street Art Frankey

Koetsierbaan 1 a
1315 SB Almere
Street Art Frankey
5

Dobberend Bos

Meeresteinkade
1315 RA Almere
Dobberend Bos

Beschrijving

1

Kunstwerk-Almere

Stationsplein
Almere
Kunstwerk-Almere

Kunstwerk Almere
Eén van de nieuwe parels is ‘Kunstwerk-Almere’ aan de gevel van het station aan de kant van het Mandelaplein.

De Zeebank
Tussen de Bibliotheek en het Gemeentehuis prijkt een opvallend stuk straatkunst: De Zeebank. De Zeebank is de blikvanger van het park en fungeert als het eerste kunstwerk van de Zeegroene loper, een nieuwe kunstroute die zich uitstrekt vanaf het treinstation tot aan het weerwater.

Vloerschildering bij de Corridor
In het hart van Almere straalt een kunstwerk dat deel uitmaakt van De Zeegroene Loper en de stad vertegenwoordigd. Kunstenaar Kasper Jongejan heeft met zijn unieke visie dit meesterwerk tot leven gebracht. Dit kunstwerk is te bewonderen in de benedenverdieping van de Citadel, nabij Sportpaleis, Jumper en de Basic-Fit Ladies.

Street Art Frankey
Street Art Frankey heeft de eentonige liftschacht aan de Esplanade volledig getransformeerd. Het resultaat is een opvallende boeitoren, bekroond met een eigenzinnige papegaaiduiker.
Het kunstwerk is te bewonderen op de Esplanade aan de rechterkant, voor de kunstlinie.

Dobberend Bos
Het Dobberend bos is verhuisd van het voormalige Floriadeterrein naar een nieuwe locatie in het Weerwater, aan de Meeresteinkade achter het Flevoziekenhuis en maakt nu ook deel uit van De Zeegroene Loper. Het Dobberend Bos blijft minimaal vijf jaar liggen op deze nieuwe locatie. Het Dobberend bos vertelt het verhaal over de waarde van bomen voor het klimaat, biodiversiteit, leefbaarheid en gezondheid in de stad door vergroening, duurzaamheid en de noodzaak tot klimaatadaptatie.

5

Dobberend Bos

Meeresteinkade
1315 RA Almere
Dobberend Bos

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!