Struinen door het Horsterwold


  Het bijzondere aan deze route is dat je het pad niet hoeft te volgen. Je mag hier vrij struinen. De kans is dus groot dat je reeën, vossen, Konikpaarden en ander wild tegenkomt.

  De Stille Kern
  De Stille Kern is 900 hectare groot en de meest stille plek van het Horsterwold. Je hoort hier hooguit een kudde Konikpaarden grazen of het geritsel van damherten die zich in het hoge gras verschuilen.

  Divers landschap
  Tijdens de wandeling kom je langs een verscheidenheid aan landschappen. Van open weidelandschappen tot gesloten bossen. Wandel langs de waterplas, een wilgenopstand en door een essenbos. In het voorjaar staan de meidoornstruiken in bloei. Een prachtig gezicht is dat.

  Vogelrijk gebied
  Sta even stil bij de waterplas en geniet van de weidevogels die hier rondvliegen. Je ziet hier de zeearend, lepelaars, grutto’s, zwanen en vele eendensoorten. In het riet broeden de ganzen. September is een mooie maand om hier te wandelen. De vogeltrek is dan op zijn hoogtepunt.

  Download hier de route

  Tuurtoren Horsterwold
  Afstand
  5,5 km
  Duur
  3 uren

  Dit ga je zien

  Startpunt: Flediteweg 7
  3896 LR ZEEWOLDE
  Eindpunt: Flediteweg 7
  3896 LR ZEEWOLDE

  Beschrijving

  Startpunt: Flediteweg 7
  3896 LR ZEEWOLDE

  De route start bij de parkeerplaats aan de Flediteweg, gaat dan langs de Groenewoudse tocht naar het zuiden om vervolgens af te buigen naar de Bingelweg, een voormalige beheersweg. U vervolgt uw weg naar het noorden en komt via het slenkgebied en de Grote Weide bij de Horsterberg uit. Vanaf daar gaat de route door het bos richting het oosten terug naar het startpunt.

  Eindpunt: Flediteweg 7
  3896 LR ZEEWOLDE