Uitkijkpunt de Krakeend - Oostvaardersplassen

Contact

Lelystad
Plan je route

vanaf jouw locatie

Een korte rondwandeling voert je door dit gebied met veel watervogels en konikpaarden. Je ziet hier diverse eendensoorten en in de winter misschien wel klapekster of ruigpootbuizerd. Met een kleine omweg kom je ook langs vogelkijkhut De Poelruiter.

Routebeschrijving
Per auto kun je de A6 (Amsterdam-Emmeloord) volgen, afslag 10, richting Lelystad via Larserdreef. Linksaf Torenvalkweg, volgen tot Knardijk. Hier nog even rechtdoor, je passeert de wildroosters en aan de linkerkant ligt het gebied waar de vogelkijkhut De Krakeend ligt. Ongeveer 50 meter verder aan de linkerkant is de ingang tot het gebied (auto parkeren bij bezoekerscentrum of parkeerplaats kleine Praambult). Per openbaar vervoer is het bereiken van het bezoekerscentrum een ramp en eigenlijk niet mogelijk. De dichtstbijzijnde bushalte op ruim een uur lopen. Wel kun je in Lelystad een fiets huren, het is vanaf het station/centrum een half uur fietsen naar het bezoekerscentrum (Buizerdweg/Knardijk volgen).

Openingstijden

  • Gehele jaar. Dit kijkpunt is na slecht weer mogelijk lastig te bereiken voor rolstoelgebruikers, vanwege onverharde paden die blubberig kunnen zijn.

Locatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!