Locatievoorstelling WIND

Contact

Vliervelden Goethelaan 163
1349 EG Almere
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer info

Van zondag 23 juni t/m zondag 7 juli speelt Toneelgroep Jan Vos de voorstelling WIND; een onstuimige komedie over de energietransitie!

Wie wind zaait, zal storm oogsten. In de gemeente Burgerveen, waar in vroegere jaren turf werd gestoken en vervolgens gas …

Van zondag 23 juni t/m zondag 7 juli speelt Toneelgroep Jan Vos de voorstelling WIND; een onstuimige komedie over de energietransitie!

Wie wind zaait, zal storm oogsten. In de gemeente Burgerveen, waar in vroegere jaren turf werd gestoken en vervolgens gas omhoog gepompt, weten ze daar alles van. De emoties lopen hoog op als de inwoners te horen krijgen dat ook de duurzame energie van windmolens op hun grondgebied opgewekt zal worden. Wat daarbij niet helpt is dat een kleine groep mensen er flink aan gaat verdienen, terwijl het hele dorp er last van heeft. En wat ook niet helpt is dat de beloofde inspraak een wassen neus blijkt te zijn, de overheid is doof voor tegengeluiden. De spanning in de gemeenschap stijgt. Oude tegenstellingen worden opgerakeld, nieuwe tegenstellingen worden dankbaar uitgebuit. Steeds feller bijt men zich vast in het eigen gelijk en steeds heftiger raken de verschillende partijen met elkaar in de clinch. Oud zeer, jaloezie, hebzucht en verdachtmakingen veroorzaken een storm van emoties die het dorp met middelpuntvliedende kracht uit elkaar doet klappen.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 23 juni 2024 t/m 7 juli 2024 19.30 - 22.30 uur

Locatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!