Gluren bij de buren Zomer editie

Contact

In alle wijken van Almere
Almere
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer info!

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Gluren Bij De Buren komt dit jaar naar Almere voor zijn zomereditie. Voor een dag stellen Buren hun tuin beschikbaar aan lokaal amateur podium talent. Om talent hun eerste podium te geven en elkaar binnen de buurt te ontmoeten. 

Het doel van het festival is dan ook het verlagen van drempels voor buurtontmoeting en het creëren van…

Gluren Bij De Buren komt dit jaar naar Almere voor zijn zomereditie. Voor een dag stellen Buren hun tuin beschikbaar aan lokaal amateur podium talent. Om talent hun eerste podium te geven en elkaar binnen de buurt te ontmoeten. 

Het doel van het festival is dan ook het verlagen van drempels voor buurtontmoeting en het creëren van podia voor lokale amateurkunsten. Door de nadruk die hierbij ligt op buurt ontmoetingen lijkt het buurthuis mij onmisbaar als het gaat om de partners binnen de wijk. Zowel als locatie of als ambassadeur binnen de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lokaal talent wat bekend is bij de buurtcoaches. Of een buurthuis waar vandaan promotiemateriaal verspreid kan worden . Allerlei soorten optredens zijn denkbaar op het podium van Gluren bij de Buren. Muziek, theater, dans, cabaret, het kan en mag allemaal. Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op, telkens voor nieuw publiek. Ook tuinen in alle soorten en maten kunnen aangemeld worden.

De programmamakers zoeken een act die past bij het formaat van het tuintheater. Inschrijven voor zowel talent als locatie kan via deze link: https://glurenbijdeburen.nl/nl/aanmelden

Info Gluren bij de Buren:

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2024 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. 

Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden.

Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin. Dit geeft ze de handvatten om actief te werken aan artistieke ontwikkeling, zonder wedstrijdelement of hoge kwaliteitseisen Het streven is om een programma neer te zetten dat een grote verscheidenheid aan mensen vertegenwoordigt en betrekt. 

Locatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!