Winterpret op Marker Wadden

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Grijp deze kans en ontdek het nieuwste stukje Nederland met het hele gezin!

De excursie

Het is in de winter heerlijk rustig op Marker Wadden. De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag a…

Grijp deze kans en ontdek het nieuwste stukje Nederland met het hele gezin!

De excursie

Het is in de winter heerlijk rustig op Marker Wadden. De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en als je goed oplet zul je zien dat er ondanks de kou veel vogels verblijven. De boswachter neemt je mee voor een 1,5 uur durende wandeling en onderweg speel je de spannende natuurbingo. Lukt het om de hele kaart vol te krijgen? Dan ligt er een leuk prijsje op je te wachten als je terugkomt in het eilandpaviljoen. Koud zul je het niet krijgen, want vooraf krijg je warme chocomel, daarna wordt er stevig gewandeld en na afloop zetten we je een kop erwtensoep (tomatensoep voor de vegetariërs) voor. Ook voor ouders is de wandeling de moeite waard, want de boswachter heeft onderweg genoeg te vertellen.

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad word je opgewacht door de boswachter. De boot vertrekt om 09.30 uur en als je na een half uur varen op het eiland bent wandel je eerst naar het eilandpaviljoen, waar de warme chocomel klaarstaat. Na de wandeling brengt de boswachter je terug naar de nederzetting. Als de soep op is kun je nog even ravotten op het strand, voordat je om 14.00 uur terug vaart naar Lelystad.

Voor wie?

Deze excursie is geschikt voor gezinnen met kinderen van basisschoolleeftijd.

De excursie is inclusief overtocht met de veerdienst en arrangement met koffie, thee of warme chocomel voorafgaand aan de wandeling en een kop warme soep na afloop.

Praktische zaken

  • Neem een verrekijker mee als je die hebt! Een camera kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 09.30 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot.
  • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Op Marker Wadden kan het in de winter natuurlijk flink koud zijn.
  • Neem iets te drinken en te eten mee. Je krijgt koffie, thee en warme chocomel vooraf en soep na afloop, maar het is handig om ook iets mee te nemen voor tijdens de wandeling.
  • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

Locatie

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!