Flevoland-experience

Verhaal van Flevoland - zondag 25 september 2022

Programma

  • 12.00 uur - Vertrek per boot naar Marker Wadden
  • 13.15 uur - Expeditie op Marker Wadden
  • 15.15 uur - Terugvaart met borrel
  • 16.30 uur - Rondleiding Batavialand
  • 17.15 uur - Flevolands buffet
  • 18.30 uur - Einde Flevoland-experience

Optioneel ochtendprogramma:

  • 10.30 uur - Rondleiding Batavia Stad Fashion Outlet

Vervoer en parkeren

Pendelbus Nieuw Land vanaf Station Lelystad Centrum
Reis je met het openbaar vervoer, dan staat pendelbus Nieuw Land voor je klaar op Station Lelystad Centrum. De pendelbus rijdt je op de volgende tijden naar het Bataviakwartier:

  • 10.00 uur
  • 11.00 uur

Gratis parkeren Batavia Stad Fashion Outlet
Als je met de auto komt, parkeer je gratis op parkeerterrein P1-P5 van Batavia Stad Fashion Outlet. Voor elektrische auto's zijn laadpunten op parkeerterrein P2. Op vertoon van je deelnamebevestiging ontvang je bij het Information Centre een uitrijkaart. 

Overnachten

Wil je blijven slapen voor je bezoek aan de Toerisme Top 2022 in Almere? Boek dan een hotel in Almere of een van de andere plaatsen in Flevoland.

Verblijf je liever in een B&B of wil je eens bijzonder overnachten? Bekijk hier het overzicht van alle mogelijkheden.

Overnachten Almere Apollo Hotel Almere

Marker Wadden

De Marker Wadden, Nederlands nieuwste stukje land. Dit robuuste natuurgebied is onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en ligt midden in het Markermeer. Het is een uniek project dat bijdraagt aan het natuurherstel van het Markermeer. Je vindt hier een natuurhaven, wandelroutes, vogelijkhutten en een strand. Het is een heerlijke plek om uit te waaien, te wandelen en om vogels te spotten.

Meer over Nationaal Park Nieuw Land
Markerwadden

Erfgoedpark Batavialand

Het verhaal van Flevoland en Nederland is het verhaal van water. Water als bittere vijand, water als bron van handel en voorspoed. Batavialand brengt het leven met water in beeld. Zoals de inpoldering, dijkenbouw en drooglegging waaruit Flevoland is ontstaan. Een interessante en actuele geschiedenis.

Meer over Erfgoedpark Batavialand

MS Waddenzee

De antieke veerboot MS Waddenzee vaart rond Lelystad en brengt je langs het Werkeiland naar de Marker Wadden. Met een expositie in de bagageruimte over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland is het een uniek schip. De verhalen worden verteld aan de hand van oude koffers en tegelijkertijd zie je tijdens de rondvaart het resultaat van het bijzondere ontstaan van deze provincie.

Meer over MS Waddenzee

Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad Fashion Outlet is één van de toeristische trekpleisters van Flevoland. Waarom dat zo is en wat dat voor Flevoland betekent, vertelt Ester Basemans -  Tourism Manager - tijdens een exclusieve tour voor deelnemers aan de Flevoland-experience op zondag 25 september 2022.

Meer over Batavia Stad Fashion Outlet

Duidelijk anders

Flevoland, onvergelijkbaar land

Flevoland, op de bodem van de vroegere Zuiderzee, lijkt op niets dat al bestaat. Flevoland is duidelijk anders. Toch herken je dat meteen als je de provincie binnenrijdt. De heldere lijnen, die ruimte, dat moderne; dit kan alleen maar Flevoland zijn.

Meer over het Verhaal van Flevoland
KAF_kunst_gang_ClaireDroppert