Marker Wadden

In het Markermeer worden momenteel de Marker Wadden gerealiseerd. Een robuust nieuw natuurgebied. Met een gunstig leefklimaat voor planten, vogels en vissen. En ook voor de mens wordt het genieten in dit bijzondere gebied.

Nieuw uniek natuurgebied

Marker Wadden is nog in ontwikkeling, Een uniek natuurgebied: de natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit alles om bij te dragen aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Niet alleen bóven, maar ook ónder water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels. En het wordt een heerlijk recreatie-eiland.

Dagje Marker Wadden

Het eerste eiland van Marker Wadden is al toegankelijk voor publiek. Met een natuurhaven, wandelroutes, vogelijkhutten en een strand. Een heerlijke plek om uit te waaien, te wandelen en om vogels te spotten. Je kunt Marker Wadden natuurlijk met je eigen boot bereiken, maar er vaart ook een veerboot. Kijk voor meer informatie over de Marker Wadden en hoe je er kunt komen op de website